Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Děčínska

DĚČÍNSKO - Vloupání do pneuservisu; Další řidič pod vlivem alkoholu; Policisté uhasili požár ještě před příjezdem hasičů... 

Vloupání do pneuservisu
     
Děčínští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádež. Prověřují případ krádeže vloupáním do pneuservisu v Děčíně. Dosud neznámý pachatel pravděpodobně během noci ze čtvrtka na pátek minulého týdne, překonal oplocení areálu, kde vše prohledal a poté odcizil ze zaparkovaného motocyklu motor a nádrž s benzínem, prodlužovací kabel a sadu nářadí. Svým jednáním způsobil škodu za více než 14 tisíc korun. Po pachateli a odcizených věcech nyní policisté pátrají.

Další řidič pod vlivem alkoholu
     
Děčínští policisté v sobotu  krátce po půl desáté večer zastavili v Děčíně na ulici Teplická při dopravní kontrole 40letého muže, který řídil motorové vozidlo.  Ten se na výzvu policistů podrobil orientační dechové zkoušce, která byla pozitivní, s výsledkem 1,42 promile alkoholu v dechu. Muži byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. V současné době je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté uhasili požár ještě před příjezdem hasičů
     
Ve čtvrtek 5. května  před devátou hodinou ranní přijali policisté z Obvodního oddělení Benešov nad Ploučnicí oznámení o požáru domu v Dolních Habarticích. Na místo ihned vyjela z obvodního oddělení hlídka dvou policistů. Na uvedenou adresu dorazili během několika minut, kdy spatřili kouř a plameny šlehající ze zadní části střechy domu.   Jelikož hasiči zatím na místo nedorazili, rozhodli se policisté konat.   Na nic nečekali,  po  žebříku se dostali k místu požáru a za pomoci práškového hasícího přístroje, který je součástí  vybavení služebního vozidla,  začali s hašením plamenů. To se jim podařilo ještě před příjezdem hasičů. V domě se nikdo nenacházel a na místě naštěstí nedošlo k žádnému zranění.  Svým včasným zásahem zcela jiště hlídka zabránila dalšímu šíření požáru a uchránila tím majetek majitele nemovitosti. Foto z místa požáru viz níže. 

Děčín 9. května 2022
prap. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

uhašení požáru policisty

uhašení požáru policisty 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem