Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Děčínska

DĚČÍNSKO - Řídil pod vlivem drog; Krádež okapů; Poškození laku vozidla... 

Řídil pod vlivem drog
    
Přítomnost drog v krvi 28letého muže, který v tomto stavu řídil koncem března motorové vozidlo, potvrdil toxikologický rozbor odebraného krevního vzorku. Dotyčného muže kontrolovala na sklonku  března v Děčíně v odpoledních hodinách policejní hlídka při řízení motorového vozidla. Řidič projížděl ulicí Pivovarská, když ho policisté zastavili a v rámci silniční kontroly s ním provedli orientační test na přítomnost drog, který byl pozitivní. Následoval odběr krve a poté, co policisté obdrželi výsledek jejího rozboru, který potvrdil přítomnost amfetaminu, sdělili muži podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny muži u soudu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Krádež okapů
    
Rumburští policisté pátrají po pachateli, který koncem týdne vnikl na pozemek rodinného domu v Jiříkově a poté odcizil z domu cca 4 metry měděných okapů. Svým jednáním způsobil majiteli škodu předběžně vyčíslenou na 1 tisíc korun. Po neznámém pachateli policisté pátrají pro podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Poškození laku vozidla
    
Českokameničtí policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který pravděpodobně v sobotu v odpoledních hodinách v České Kamenici poškodil lak zaparkovaného vozidla na ulici Děčínská. Způsobená škoda se pohybuje kolem 15 tisíc korun. Po neznámém pachateli policisté pátrají pro podezření z trestného činu poškození cizí věci.

Řídila pod vlivem alkoholu
     
Policisté hlídkové služby v pátek v ranních hodinách zastavili při dopravní kontrole ve Varnsdorfu na ulici Národní 46letou řidičku osobního motorového vozidla. Policistům předložila potřebné doklady a na výzvu se podrobila dechové zkoušce, která byla pozitivní s výsledkem 2 promile alkoholu v dechu. Řidičce byla zakázána další jízda. V současné době je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Děčín 25. dubna 2022
prap. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem