Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Děčínska

DĚČÍNSKO - Recidivista zase kradl; Krádež nářadí objasněna a další zprávy. 

Recidivista zase kradl

     Na tři roky by mohl soudce poslat do vězení dvaačtyřicetiletého recidivistu, který je podezřelý, že minulý týden vnikl na oplocenou zahradu u rodinného domu v Rumburku. V minulosti 21krát odsouzený muž pak měl z nezamčeného auta zaparkovaného na pozemku odcizit peněženku s doklady a penězi. Škoda byla vyčíslena na osm set korun, policisté muži sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, vyšetřován je na svobodě.

Krádež nářadí objasněna

     Policisté ukončili prověřování přečinu krádeže, ke které došlo v polovině srpna v Rumburku. Tehdy ještě neznámý pachatel z užitkového vozidla ukradl dvě vrtačky a brusku, škoda byla vyčíslena na více jak třináct tisíc korun. Policisté ustanovili totožnost dvou podezřelých mužů ve věku 22 a 20 let, oběma spolupachatelům, kteří se k činu doznali, už sdělili podezření z přečinu krádeže, za který je může soudce poslat až na dva roky za mříže.

Odcizené kolo

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Hřensku odcizil jízdní kolo. Z oploceného pozemku ukradl horské kolo hodnotě deset tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí lapkovi v případě dopadení až dvouleté vězení.

Vloupání do domu

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v Jiříkově vloupal do domu, který prochází rekonstrukcí. Odnesl si průmyslovou kameru, vrtací kladivo, vodováhy a další věci v celkové hodnotě téměř devět tisíc korun. Po odcizených věcech i zloději, kterému hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, nyní pátrají rumburští policisté.

Vykradená chatka

     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí neznámému zloději, který v Děčíně vykradl zahradní chatku. Po násilném překonání okna vnikl pachatel dovnitř a odcizil motorovou pilu v hodnotě tři tisíce korun. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody a po lapkovi pátrají.

14. října 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem