Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Děčínska

DĚČÍNSKO - Vybil si zlost, přijde ho to draho; Posprejoval dva odstavené vagóny... 

Vybil si zlost, přijde ho to draho
      
Pravděpodobně nahromaděný vztek vedl 30letého muže z Děčína k tomu, aby poškodil zaparkované vozidlo v Děčíně.  Koncem minulého týdne ve večerních hodinách přijel svým vozidlem k domu, vystoupil a pěstmi začal bouchat do jiného, zde zaparkovaného vozidla. To ale podezřelému muži nejspíš k vybití zlosti nestačilo a tak vysadil branku z vedlejšího oplocení domu a hodil ji na zaparkované vozidlo.  Poté ještě na zaparkované vozidlo hodil stoličku, jenže to stále ještě nebylo vše a do vozidla začal kopat a opět bouchat pěstmi. Jeho ,,řádění“ nebralo konce a pokračoval v poškozování cizího majetku i nadále. Zvedl ze země opět branku, kterou předtím už jednou na zaparkované cizí vozidlo hodil a tuto branku hodil na branku oplocení domu, u kterého bylo vozidlo zaparkované. Tím opět vozidlo i branku poškodil.  Dalšímu poškozování věcí  zabránili přivolaní policisté, kteří podezřelého muže zadrželi a ten byl následně umístěn do policejní cely. Svým jednáním muž způsobil škodu nejméně za 50 tisíc korun.  Následující den bylo podezřelému muži děčínskými policisty ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu poškození cizí věci a v případě uznání viny před soudem mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo propadnutí věci. 

Posprejoval dva odstavené vagóny
     Děčínští policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který o víkendu, pravděpodobně v neděli v časovém rozmezí od páté hodiny ranní do třiadvacáté hodiny večerní, posprejoval dva odstavené vagóny v depu děčínského hlavního vlakového nádraží. Barevnými spreji oba vagóny postříkal a vytvořil na nich různé obrazce a nápisy. Výtvor neznámého pachatele si můžete prohlédnout na přiložených fotografiích. Způsobená škoda bude přepravní společností teprve vyčíslena. Tento způsob spáchání trestného činu poškození cizí věci, popisuje trestní zákoník v § 228, v němž je uvedeno, že kdo poškodí cizí věc tím, že ji postříká, pomaluje či popíše barvou nebo jinou látkou, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.  

     V případě, že můžete k výše uvedeném případu poskytnout jakékoli důležité informace, obraťte se na nejbližší služebnu policie, případně volejte na linku 158.  

Děčín 11. dubna 2022
prap. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem