Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Děčínska

DĚČÍNSKO - Opilá dívka skončila v nemocnici; Nebezpečné vyhrožování... 

Opilá dívka skončila v nemocnici
     Děčínští policisté v sobotu 19. března ve večerních hodinách přijali oznámení, že v Děčíně po ulici vedou dva chlapci opilou potácející se dívku. Hlídka po příjezdu zjistila, že se jedná o nezletilou, která byla zjevně pod vlivem alkoholu. Policisté u ní provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili hodnotu 1,8 promile alkoholu v dechu. Nezletilá dívka se neuváženým požitím alkoholu dostala až ke zdravotním komplikacím, které si vyžádaly převoz do nemocnice. Policisté provedli šetření a s ohledem na věk děvčete dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podání alkoholu dítěti.  Případ prověřují a zjišťují veškeré okolnosti, za jakých se dívka k alkoholu dostala.

Nebezpečné vyhrožování
     
Podezřelý 28letý muž měl již v říjnu loňského roku v domě v Krásné Lípě vulgárně slovně napadat svou matku s nožem v ruce a poté měl vyjít před dům, kde stál s tímto nožem v ruce a dál matce slovně vyhrožoval újmou takovým způsobem, že v ní vzbudil důvodnou obavu o její život a zdraví. Krásnolipští policisté přečin nebezpečné vyhrožování řádně zadokumentovali. Další prověřování všech rozhodných skutečností vedoucích k řádnému a objektivnímu posouzení věci,  bylo realizováno ze strany rumburských kriminalistů,  kteří nyní zahájili trestní  stíhání 
 ,, povedeného syna“ pro přečin nebezpečné vyhrožování. Muži hrozí v případě uznání viny před soudem trest odnětí svobody až na tři roky.

Děčín 22. března 2022
prap. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem