Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Děčínska

DĚČÍNSKO - Neplatí alimenty; Krádež nafty; Zloději kradou všechno; Vandal zničil lavičky. 

Neplatí alimenty

     Z přečinu zanedbání povinné výživy je podezřelý 35letý muž, který neplatí alimenty na své nezletilé dítě. Na výživném dluží deset tisíc korun, oprávněnou osobu měl navíc neplněním vyživovací povinnosti vystavit nebezpečí nouze, takže pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu v krajním případě až tříleté vězení.

Krádež nafty

     Do nádrží dvou stavebních strojů odstavených v katastru obce Starý Šachov se vloupal neznámý pachatel. Odčerpal z nich asi 60 litrů motorové nafty, celková škoda byla vyčíslena na dva a půl tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro zločin krádeže, s ohledem na spáchání v době nouzového stavu hrozí pachateli v případě dopadení až osm let za mřížemi.

Zloději kradou všechno

     Někteří zloději se nezdráhají okrást ani malé děti, což dosvědčuje případ neznámého pachatele, který ve Varnsdorfu vnikl na pozemek mateřské školky. Tam se následně vloupal do zahradního dětského domku, ze kterého odcizil čtyři odrážedla a jednu koloběžku. Celková škoda byla vyčíslena na více jak devět tisíc korun, lapkovi hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro zločin krádeže a až osmiletý trest odnětí svobody.

Vandal zničil lavičky

     Policisté pátrají po neznámém vandalovi, který „řádil“ Ve Varnsdorfu. V parku na ulici Otáhalova úmyslně poškodil čtyři lavičky, u kterých utrhal sedací části. Celková škoda byla vyčíslena na šedesát tisíc korun, v případě ustanovení totožnosti člověka, který zničil cizí majetek, bude trestně stíhán pro přečin poškození cizí věci, za který trestní zákoník stanoví maximálně roční trest odnětí svobody.

30. dubna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem