Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Děčínska

DĚČÍNSKO - Nezaplatil za boty; Vykradená chata; Řídil pod vlivem drog. 

Nezaplatil za boty

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 30letý recidivista, který kradl v děčínské prodejně. V minulosti osmkrát odsouzený muž je podezřelý, že v úterý večer odcizil čtyři páry obuvi, s botami v hodnotě přes šest a půl tisíc korun pak bez zaplacení prošel pokladní zónou. Neunikl ale pozornosti zaměstnanců a byl zadržen, policisté mu následně sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Vykradená chata

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v katastru obce Jílové vloupal do zahradní chaty. Uvnitř odcizil několik kusů nářadí, celková škoda byla vyčíslena na pět tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, zloději hrozí v případě dopadení až tříletý pobyt za mřížemi.

Řídil pod vlivem drog

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 36letý muž, kterého začátkem května zastavila v České Kamenici policejní hlídka. U řidiče vykazujícího známky ovlivnění návykovými látkami byl proveden orientační test, který tuto domněnku potvrdil. Muž se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve, jejímž rozborem byla prokázána přítomnost metamfetaminu a jeho metabolitu amfetaminu v koncentraci, která vylučuje způsobilost k řízení motorových vozidel. Včera si muž převzal sdělení podezření z přečinu, za který mu v případě odsouzení hrozí až roční vězení.

28. května 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem