Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Krást naftu chodil s dvoukolákem

VSETÍNSKO: Policisté z Rožnova pod Radhoštěm zadrželi zloděje nafty. 

Včera policejní komisař obvinil zloděje nafty. Jednatřicetiletý muž ze Zubří měl během tří nocí minulého týdne poškodit tři autobusy a tři náklaďáky a odcizit víc jak čtyři stovky litrů nafty.
 
Všechny události se staly nedaleko sebe na okraji města Zubří. Sérii odstartovala krádež v noci ze středy na čtvrtek. Pachatel na odstaveném nákladním Volvu odrhl víčko palivové nádrže. Z nádrže následně odčerpal více jak dvě stě padesát litrů nafty a odešel i s víčkem nádrže. V noci z pátku na sobotu pachatelově pozornosti neunikl odstavený náklaďák Mercedes. I zde měl v úmyslu odčerpat naftu. Odstranil víčko a chtěl se dostat do hrdla. To se mu ale nepodařilo, poškodil jen hrdlo a s nepořízenou odešel.
Nejpilnější byl v noci ze soboty na neděli.  Nejprve si všiml zaparkovaného autobusu. Snažil se do něj dostat, ale nedařilo se. Poškodil dveře autobusu a zámek víka motorového prostoru. Zavděk vzal tedy alespoň hydraulickým zvedákem, který odcizil z úložného prostoru pod řidičem. Přesunul se o ulici dál. Jeho zájmem se staly nejprve dva autobusy. Po vypáčení víček nádrží s úsudkem, že se nejedná o běžnou motorovou naftu, nic nevyčerpal a přesunul se k poblíž stojícímu nákladnímu autu DAF. Opět stejný scénář. Vypáčení víčka palivové nádrže a odčerpání téměř dvou set litrů nafty. Plné barely naložil na dvoukolák, jako už předtím, a vyrazil k domovu.
 
Zdárné dokončení akce mu překazila policejní hlídka. Policisté provádějící hlídkovou službu si všimli muže s dvoukolákem. Bylo krátce po třetí hodině v noci a policisté rozhodli se muže zkontrolovat. Ten se ale dal na útěk a schovával se v přilehlých zahradách. Ani to mu nepomohlo a policisté ho našli a zadrželi. Na místě zajistili i dvoukolák s plnými barely, heverem, hadicí a ručním nářadím.
Sled událostí dostal rychlý spád. Policisté zjistili, že se jedná o místního jednatřicetiletého občana. Sčítaly se také škody. Muž odcizil a poškodil věci za více jak třicet tisíc korun a z toho více poškodil, než ukradl.
 
Včerejší den muže policejní komisař obvinil z trestných činů krádeže a to jak dokonaných, tak ve stádiu pokusu a z trestného činu poškození cizí věci. Za uvedené skutky mu hrozí až dva roky vězení.
 
 
20. října 2015, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik
 

vytisknout  e-mailem