Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z auta zmizelo nářadí

JIČÍNSKO – Nalezeno bylo poblíž místa činu. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoPolicisté z obvodního oddělení v Sobotce od úterý 28. srpna pracují na objasnění případu vloupání do vozidla zaparkovaného v ulici Zahradní.

Od pondělí tohoto týdne v přesně nezjištěné době si tam neznámý poberta vyhlédl odstavené vozidlo Škoda Felicia, u kterého poškodil krytku zámku pátých dveří a samotný zámek dveří u řidiče. Následně z vozidla odcizil motorovou pilu spolu s úhlovou bruskou. Policistům se podařilo nalézt odhozené nářadí pocházející z auta nedaleko místa činu.

I přesto se měl neznámý delikvent dopustit přečinu krádeže vloupáním, za což mu v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta.

Policisté preventivně radí:

  • Nenechávejte ve vozidle žádné cenné věci (elektroniku, nářadí, kola apod.), peněženky, peníze, doklady. Stejně tak drahé oblečení či drahá hračka může zloděje zlákat.
  • Nenechávejte uvnitř vozu technický průkaz ani náhradní klíče od vozu. Jejich ponechání ve voze vám může jednak přidělat problémy při likvidaci pojistné události u pojišťovny, ale především pachatel, který chtěl původně "pouze" odcizit autorádio nebo jiné předměty v autě uložené, se může nakonec rozhodnout odcizit celé vozidlo. Navíc mu tak usnadňujete i další legalizaci vozidla.
  • Přemýšlejte o tom, kde své vozidlo parkujete. Tmavá zákoutí a odlehlá místa zajišťují pachateli naprosto nerušený klid pro "práci".
  • Věnujte pozornost základnímu zabezpečení svého automobilu, zvažte i "nadstandardní" zabezpečení. Jedná se o různá dodatečně montovaná elektronická či mechanická zabezpečovací zařízení nebo vyhledávací a monitorovací systémy.
  • Pokud už ve vozidle zabezpečovací zařízení máte, používejte jej.
  • Nenechávejte své vozidlo bez dozoru odemčené.
  • Nikomu nesvěřujte klíče od automobilu.

nprap. Aleš Brendl
29. srpna 2018; 14:05

vytisknout  e-mailem