Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Střet s vlakem muž nepřežil

HRADECKO - Při přecházení po pěšině přes kolejiště ho zachytila vlaková souprava. 

Ke srážce člověka s vlakem vyjížděli v neděli těsně před 20.00 hodinou policisté v Hradci Králové. Událost se stala na trati č. 031 mezi Pardubicemi a Hradcem Králové, mimo jakýkoli povolený přejezd či přechod.
 

V místě vyšlapané pěšiny přes kolejiště z Družstevní do Opatovické ulice zachytila jedoucí vlaková souprava z Pardubic do Hradce Králové mladého muže, střet nepřežil. Podle zjištěných informací měl muž přecházet přes koleje těsně před přijíždějícím vlakem, ale klopýtl přes jednu z kolejí a spadl do kolejiště před vlak. Ačkoli strojvůdce ihned použil rychlobrzdu, soupravu se mu podařilo zastavit až za několik desítek metrů. Při srážce muž utrpěl poranění, která nebyla slučitelná s životem. Dechová zkouška u strojvedoucího vyloučila požití alkoholu. Totožnost zemřelého policisté nadále zjišťují, s odpovědí na tuto otázku, stejně tak jako na tu, zda muž byl či nebyl pod vlivem alkoholu jim nyní může pomoci nařízená pitva.

Ve vlaku bylo v tu dobu 62 cestujících, kteří byli přistavenými náhradními autobusy přepraveni na nádraží v Hradci Králové. Při nešťastné události nedošlo k poškození vlakové soupravy ani trati, provoz na trati byl obnoven ihned po ukončení činnosti zasahujících složek IZS.
Událost zatím nadále zůstává v šetření hradeckých policistů.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
16. 9. 2019 v 9. 35 hodin

vytisknout  e-mailem