Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Den seniorů v Hradci Králové

KRAJ - Bezpečně i ve stáří. 

Dvacítka seniorů se dnes při Dni seniorů sešla v Klubu důchodců v královéhradeckém bytovém domě Harmonie.

Spolu s policisty diskutovali o dopravě ve městě, jejich povinnostech, ale i obavách a stížnostech coby účastníků silničního provozu. Jako ohrožená skupina chodců seniorů poukazovali na nešvary, se kterými se na silnicích a chodnících ve městě setkávají a zároveň si vyslechli rady a doporučení ke svému bezpečnému pohybu. Během vědomostní soutěže obdrželi za správné odpovědi reflexní pásky.
Po první části besedy, zaměřené na dopravu, se policisté ve druhé části zaměřili na informace o osobním bezpečí seniorů. Přednášející se zmínili o zajištění bezpečí seniorů v bytě a domě, o bezpečném nakupování v obchodech, o ochraně majetku. Policisté také vysvětlili nebezpečí nejrůznějších legend, zejména "Vnuk" a popsali, jak je pachatelé zneužívají a jak se proti nim účinně bránit.
Se závěrečnou informací o lince 158, která je bezplatná a slouží jako pomocník i seniorům, se policisté rozdáním reflexních nákupních tašek rozloučili a všem nejen přítomným účastníkům popřáli krásný zbytek svátku Dne seniorů.

por. Mgr. Alena Kacálková
1. října 2019

vytisknout  e-mailem