Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Spěchej pomalu

RYCHNOVSKO - Zpomal, dokud není příliš pozdě! 


Nepřizpůsobení rychlosti je nejtragičtější příčinou dopravních nehod. Při dopravně bezpečnostní akci se na tento nebezpečný jev dnes zaměřily i hlídky rychnovských policistů.

Spolu s preventistkou a koordinátorkou z oddělení BESIP Ministerstva dopravy ČR dnes na několika stanovištích muži zákona kontrolovali, jak řidiči dodržují povolenou rychlost. O tom, že se jedná o nežádoucí jev na našich silnicích, svědčí například i fakt, že v roce 2021 v Královéhradeckém kraji z 4 913 dopravních nehod každou šestou způsobila právě nepřiměřená rychlost.

Během kontroly více než dvou desítek řidičů tentokrát policisté takovýto dopravní přestupek nezadokumentovali. Naopak, účastníci silničního provozu se dozvěděli o kampani "13 minut", upozorňující na skutečnost, že více než 80 procent řidičů překračuje povolenou rychlost a více než 40 procent jich spěchá se záměrem dojet co nejrychleji. Spolu s preventivními letáčky kampaně a jinými materiály posádky dopravních prostředků obdržely i reflexní prvky.

Přemýšlejte o tom, zda vám pár minut spěchu skutečně stojí za obrovské riziko a často fatální následky své nezodpovědnosti.

BESIP - Spěchej pomalu - odkaz ZDE

por. Mgr. Alena Kacálková
11.2.2022

Odkazy do noveho okna

DBA rychlost

DBA rychlost 

Detailní náhled

DBA rychlost

DBA rychlost 

Detailní náhled

DBA rychlost

DBA rychlost 

Detailní náhled

DBA rychlost

DBA rychlost 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem