Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kriminalisté dopadli dealera drog

JIČÍNSKO – Na muže byla uvalena vazba. 

Jičínští kriminalisté v těchto dnech zadrželi a obvinili dvaatřicetiletého muže, který měl v okrese Jičín prodávat i darovat omamné a psychotropní látky.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání výše uvedeného muže pro spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V přesně nezjištěné době od začátku letošního roku v okrese Jičín měl opakovaně prodávat případně darovat marihuanu, pervitin, extázi, ale i lék Rivotril. Drogy částečně sám užíval nebo je předával dalším dealerům. Především je však poskytoval desítkám osob z řad drogově závislých. Nutno podotknout, že v souvislosti s tímto případem kriminalisté již trestně stíhají za neoprávněnou distribuci drog další čtyři osoby.

K samotnému zadržení muže došlo v pondělí dne 11. prosince krátce po šestnácté hodině, kdy cestoval ve vozidle jako spolujezdec. Zajímavostí je, že při policejní kontrole měl řidič vozidla pozitivní test na požití návykové látky. O jeho dalším osudu ohledně řízení pod vlivem drog tak rozhodne místně příslušný správní orgán, kde mu v případě prokázání viny hrotí několikaměsíční zákaz řízení motorových vozidel a vysoká peněžitá pokuta.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce návrh akceptoval a soudce rozhodl o tom, že obviněný bude stíhán vazebně. Muž s kriminalisty nespolupracuje. Ke své trestné činnosti se doznal pouze částečně. Jelikož byl obviněný muž v posledních třech letech za stejný čin potrestán, hrozí mu teď v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Aleš Brendl
14. prosince 2017; 13:00

Odkazy do noveho okna

Zajištěné věci - TOXI

Zajištěné věci - TOXI 

Detailní náhled

Zajištěné věci - TOXI

Zajištěné věci - TOXI 

Detailní náhled

Zajištěné věci - TOXI

Zajištěné věci - TOXI 

Detailní náhled

Zajištěné věci - TOXI

Zajištěné věci - TOXI 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem