Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloději pracovali i o víkendu

HRADECKO - V kurzu jízdní kola i alkohol. 

Policisté v Hradci Králové i Chlumci nad Cidlinou zadokumetnovali o víkendu několik krádeží. Pachatelé se soustředili na různý sortiment.

Alkohol

Zásoby na horší časy si zřejmě vytvořil doposud neznámý pachatel, který se v noci ze soboty na neděli pohyboval ve volně přístupném objektu jedné firmy v Chlumci nad Cidlinou a z nákladového prostoru zaparkovaného kamionu odcizil spolu s několika bednami alkoholu další 2 palety rumu. Škoda, kterou majiteli způsobil, je odhadnuta na 300.000 korun.

Jízdní kola
Pánské horské elektrokolo zn. MTF Tour 1.0-Power černé barvy s černým lankovým zámkem, kterým bylo uzamčeno, odcizil neznámý pachatel ze společných prostor jednoho domu v Hradci Králové. Majiteli krádeží kola z kolárny způsobil škodu přesahující 24.000 korun.
Dámské jízdní kolo zn. B-twin bílé barvy ukradl zloděj i v hradecké bytovce. Bicykl uzamčený kovovým zámkem ve tvaru podkovy ukradl z uzamčené sklepní kóje. Škoda, kterou krádeží způsobil, je odhadnuta na 11.000 korun.
Do společných prostor obytného domu vstoupil a do jedné sklepní kóje se vloupal neznámý podvodník, který z ní poté odcizil pánské horské jízdní kolo zn. Superior XC 819 černožluté barvy včetně lankového zámku, čímž způsobil škodu přesahující 10.000 korun.
Z další sklepní kóje domu v Hradci Králové zmizely pánské kolečkové brusle a alba se známkami. Zloděj majiteli způsobil škodu v řádech tisíců.

Finance
Poberta se pohyboval i v jednom královéhradeckém baru. V nestřeženém okamžiku majiteli sebral z kapsy volně odložené bundy plyšové pouzdro bílé barvy s platební kartou, finanční hotovostí a dalšími doklady.
Finance zmizely i poškozenému v jednom královéhradeckém supermarketu. Nepozornosti využil poberta, který v okamžiku překládání zboží u pokladny odcizil nakupujícímu z prostoru pro nakládání nákupu odloženou pánskou peněženku. V ní měl majitel kromě finanční hotovosti i osobní doklady a platební kartu. Krádeží mu vznikla škoda vyšší než 8.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
14. října 2019

vytisknout  e-mailem