Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvě nehody s alkoholem

HRADECKO- Naštěstí se obešly bez zranění. 

Během neděle 15.1. se na Hradecku staly dvě nehody, při kterých byl řidič pod vlivem alkoholu.
První se stala hodinu po poledni v Hradci Králové, ulice Svinarská. Řidič osobního vozidla Peugeot 307 nepřizpůsobil rychlost jízdy a s vozidlem najel na pravou krajnici a ve snaze zabránit smyku vyjel vlevo mimo komunikaci, kde v příkopě narazil do náletových dřevin a převrátil se na levý bok.
Z nehody 21letý muž vyvázl bez zranění, ale na vozidle si způsobil škodu za 30 tisíc korun. Policisté u něho dechovou zkouškou zjistili, že má v dechu 0,24 promile. Nehodu zadokumentovali a předali správnímu orgánu k dořešení.

Ke druhé nehodě došlo krátce před 18. hodinou na Třídě Bedřicha Smetany v Novém Bydžově. Tady řidič osobního automobilu Fiat Scudo jel směrem na Skřivany a opět vlivem alkoholu nepřizpůsobil rychlost jízdy a narazil do zaparkovaného vozidla značky Peugeot 307. Následně z místa nehody ujel, aniž by učinil opatření daná mu zákonem. Řidič Peugeotu zavolal na linku 158 a začal ho pronásledovat. Společně s policejní hlídkou se ho podařilo dostihnout v ulici Husova.
Policisté ho podrobili dechové zkoušce, která byla pozitivní. Ukázala hodnotu 1,72 promile alkoholu v dechu. Řidiči policisté zakázali další jízdu, zadrželi řidičský průkaz a v nejbližších dnech ho obviní z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí 6 měsíců až 3 roky odnětí svobody. Ke zranění osob nedošlo, ale na každém z vozidle vznikla škoda za 20 tisíc.

por. Iva Kormošová
17.1.2017, 13.15 

Odkazy do noveho okna

Hradecko

Nový Bydžov, 16.1. 

Detailní náhled

Hradecko

Nový Bydžov, 16.1. 

Detailní náhled

Hradecko

Slatina, 15.1. 

Detailní náhled

Hradecko

Slatina, 15.1. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem