Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dva případy, jeden pachatel

JIČÍNSKO - Hrozí mu až pětiletý pobyt ve vězení. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoJičínští kriminalisté v těchto dnech zahájili trestní stíhání dvaadvacetiletého muže, který je obviněn z přečinu zpronevěra spáchaného ve formě pokračování v trestném činu.

Toho se měl dopustit v lednu a březnu letošního roku. Muž se živil postupně jako řidič a současně doručovatel obchodních zásilek u dvou samostatně podnikajících spedičních firem. Opakovaně si měl ponechávat část vybrané finanční hotovosti za doručené zásilky pro svojí vlastní potřebu. Svým jednáním tak měl způsobit škodu v celkové výši přesahující 90 tisíc korun. To však nebylo z jeho strany vše.

Zároveň si vyslechl od policistů obvodního oddělení v Hořicích sdělení podezření z přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci, neboť se měl z neděle na pondělí 1. září vloupat do jedné z místních dílenských provozoven v Hořicích. Zde měl poškodit nejenom skleněnou výplň okna, ale i uzamčené dveře do jedné z místností. Odtud měl odcizit volně odloženou finanční hotovost. Celková škoda v tomto případě je stanovena na částku 28 tisíc korun.

V případě prokázání viny tak muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Aleš Brendl
11. října 2018; 09:00

vytisknout  e-mailem