Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Jen děti opustily školu, navštívil ji někdo jiný

NÁCHODSKO – Pátrání zavedlo policisty k místnímu recidivistovi. 

AKTUALIZACE - Jen pár dní stačilo policistům z novoměstského obvodního oddělení a jejich kolegům z kriminální služby, aby se dopátrali až k 35letému muži z Náchodska, který má na svém kontě již desítky menších porušení zákona v oblasti majetkové trestné činnosti.  I když tenhle chlapík do školy zřejmě s žádným velkým zápalem nechodil, kdy začínají prázdniny a ve vzdělávacím zařízení nepotká ani živáčka si zapamatoval velmi dobře. Ale o dost hůře už  je asi na tom s pamatováním si, že cizí majetek si nemůže jen tak vzít. Část odcizených věcí a školní vybavení, které u něj policisté našli, zaměstnanci školy bezpečně poznali. S výmluvou, že ani neví, jak k nim přišel, muž u policistů samozřejmě neuspěl. Zahájili proti němu trestní řízení pro přečin krádeže vloupáním a vzhledem k jeho bohaté trestní minulosti mu hrozí až tři roky za mřížemi.

por. Mgr. Eva Prachařová
8. 7. 2019 v 10.15 hodin

Hned první den prázdnin čekalo na zaměstnance jedné ze škol v Novém Městě nad Metují nemilé překvapení, když v prostorách střední školy našli stopy po vloupání. Učitelé, kteří se ještě koncem školního roku stěhovali z jedné budovy do druhé, si přišli vybalovat své věci, to však místo nich už udělal někdo jiný. Pachatel či pachatelé se do školy vloupali v blíže neurčenou dobu od pátku 28. 6.2019 do pondělí 1. 7. 2019, když rozbili okno a následně vnikl do budovy. Zloději odcizili elektroniku, peníze, ale i školní dokumenty, oblečení a potraviny v celkové hodnotě přesahující 60 000 korun. 

Prostřednictvím linky 158 byli do školy přivoláni policisté z místního obvodního oddělení, kteří provedli prvotní ohledání místa činu a vše zdokumentovali. K vyhledání stop muži zákona využili také služebního psovoda. Policisté pak ihned zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a po zloději i odcizených věcech intenzivně pátrají. 

por. Mgr. Eva Prachařová
2. 7. 2019 v 9.00 hodin

vytisknout  e-mailem