Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Královéhradecká policie má stříbrného specialistu na výbušniny

Německý ovčák "David" přivezl z policejního mistrovství medaili 

V době od 12. do 16. září 2011 proběhl ve výcvikovém středisku Policie České republiky v Dobroticích "VIII. ročník mistrovství České republiky ve služební kynologii".

„Policejního mistrovství psovodů se služebními psy 2011“ se tentokrát zúčastnilo celkem 23 závodníků z celé republiky. Nechyběla ani reprezentace z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje pod vedením mjr. Ing. Radka LAUŠMANA, vedoucího oddělení služební kynologie. Náš kraj reprezentoval prap. Jiří PODSEDNÍK se svým služebním psem Davidem na vyhledávání výbušnin.

Nejlepší policejní psovodi zaměřili své síly ve speciálních kynologických disciplínách ve dvou hlavních kategoriích: vyhledávání výbušnin a vyhledávání omamných a psychotropních látek. V rámci  vyhledávání výbušnin měli soutěžící tyto konkrétní disciplíny: vyhledávání na železniční trati, ve vozidlech MHD, v oděvních svršcích, v objektu a v zavazadlech. Společnou disciplínou pro všechny byla poslušnost psů.

Praporčík J. Podsedník, který se takového mistrovství účastnil poprvé, předvedl se svým psem vynikající profesionální výkon a svým vystoupením reprezentoval naše krajské ředitelství na výbornou, když skončil na stupni vítězů na krásné stříbrné příčce. Gratulujeme!
 

mjr. Ing. Radek Laušman, vedoucí oddělení služební kynologie KŘP Khk
por. Mgr. Lenka  Burýšková, tisková mluvčí KŘP Khk
zveřejněno: 23. září 2011 ve 13:20

Odkazy do noveho okna

Na stupni vítězů

Na stupni vítězů 

Detailní náhled

Na stupni vítězů-detail

Na stupni vítězů-detail 

Detailní náhled

Vítězný tým z Královéhradecka

Vítězný tým z Královéhradecka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem