Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Krajský ředitel rozdal čestné medaile

ZLÍNSKÝ KRAJ: Více než sto oceněných policistů v kraji. 

Ředitel Krajského ředitelství policie Zlínského kraje plk. Bedřich Koutný ocenil vybrané policisty i občanské zaměstnance čestnou medailí. Stalo se tak ve čtvrtek 6. prosince 2012 na slavnostním večeru uspořádaném v Městském divadle ve Zlíně u příležitosti zakončení třetího roku fungování nového krajského ředitelství. Kromě pracovníků Policie ČR ředitel předal medaile také dalším osobnostem, které se buď podíleli na vzniku krajského ředitelství, nebo s námi dlouhodobě spolupracují – státním zástupcům, členům integrovaného záchranného systému, lékařům. Speciální oceňovanou kategorií byli bývalí disidenti. Krajský ředitel předal medaile za statečné občanské postoje a významný osobní podíl při budování základů demokratické společnosti například etnografovi Karlu Pavlištíkovi, cestovateli Miroslavu Zikmundovi, advokátu Stanislavu Devátému či Albertu Černému.
V projevu krajského ředitele mimo jiné zaznělo: „Na začátku roku 2010 jsem při různých příležitostech proklamoval, že to bude období minimálně tří let, než se podaří novým krajským ředitelstvím přiblížit se k úrovni mateřských celků. Cesta, kterou jsme společně v posledních třech letech prošli, nebyla lehká. Vyrovnávali jsme se nejenom s procesy spojenými se vznikem krajského ředitelství, ale zejména jsme byli nuceni se vyrovnat se složitou ekonomickou situací v naší republice, která se citelně dotkla také rozpočtu Policie České republiky. Učili jsme se hospodařit s podstatně menším balíkem finančních prostředků. Učili jsme se plnit naše každodenní úkoly s menším počtem policistů a také občanských zaměstnanců.
Přesto musím konstatovat, že výsledky, kterých jsme společně dosáhli v posledních třech letech, jsou výborné. Odhalování pachatelů trestné činnosti je nad 50%, Zlínský kraj je mnohými odborníky a také širokou veřejností považován za jeden z nejbezpečnějších v zemi. A jste to právě Vy a Vaše kolegyně a kolegové, kteří se na tomto kreditu podílíte.
Musím zde připomenout obrovské úspěchy našich kriminalistů z posledních dnů a týdnů v boji s organizovaným zločinem – rozkrytí celého řetězce pachatelů v kauze „Metyl“ nebo velmi nebezpečného gangu slovenských vyděračů.
V průběhu dnešního slavnostního večera oceníme čestnou medailí některé z Vás, kteří jste byli navrženi Vašimi nadřízenými. Poděkovat za odvedenou práci chci ale všem, nejenom oceněným, ale také ostatním kolegyním a kolegům, kteří možná nejsou až tak viditelní, ale svým každodenním nasazením, úsilím a svoji pracovitostí přispívají k pozitivnímu vnímání policie v našem kraji.“
Do Zlína měl přijet i pan policejní prezident, ale bohužel se omluvil z pochopitelných pracovních důvodů. Také on některým poslal čestné medaile či plakety, zejména policistům, kteří pracovali na vyšetřování kauzy Metyl.
V druhé části slavnostního večera se konal koncert Hudby hradní stráže a Policie ČR.
 
11. prosince 2012, Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem