Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Krajský ředitel odchází do civilu

KRAJ VYSOČINA: Plukovník Radek Malíř obdržel policejní kord 

Ředitel Krajského ředitelství policie kraje Vysočina plk. Mgr. Radek Malíř ukončí ke dni 15. července 2017 svůj služební poměr u Policie České republiky. Z osobních a zdravotních důvodů odchází po pětadvaceti letech služby do civilu.

Pověřen zastupováním ředitele Krajského ředitelství policie kraje Vysočina byl plk. Mgr. Pavel Peňáz, dosavadní náměstek ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování. V pátek to oznámil na mimořádné poradě nejužšího vedení vysočinského krajského ředitelství brigádní generál Mgr. Martin Vondrášek, první náměstek policejního prezidenta.

První náměstek policejního prezidenta současně poděkoval odcházejícímu krajskému řediteli za jeho dlouholetou službu a práci ve prospěch Policie České republiky. „Plukovníka Radka Malíře považuji za profesionálního manažéra, který toho za své působení na nejrůznějších pozicích pro policii hodně udělal. Děkuji mu za jeho práci a jménem vedení Policie České republiky mu dnes předám nejvyšší policejní ocenění -  policejní kord,“ uvedl brigádní generál Martin Vondrášek.

Plukovník Radek Malíř stanul na pozici ředitele Krajského ředitelství policie kraje Vysočina 15. března 2014. Za dobu jeho více než tříletého působení na pozici krajského ředitele se podařilo policistům na Vysočině každoročně dosahovat velmi dobrých výsledků ve všech sledovaných oblastech. Meziročně se snižoval nápad trestné činnosti a dařilo se dosahovat také velmi vysoké objasněnosti na úseku trestné činnosti. Tím se Kraj Vysočina řadil mezi nejbezpečnější regiony v celé České republice. V posledních třech letech se podařilo zvýšit počet systemizovaných služebních míst a tím zvýšit početní stavy policistů Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, nejen na obvodních odděleních, dopravních inspektorátech, ale také v rámci služby kriminální policie a vyšetřování. Na Vysočině se úspěšně dařilo realizovat také náborovou kampaň a získávat do služebního poměru k Policii České republiky nové policistky a policisty.

Odcházejícímu krajskému řediteli poděkoval za práci jménem kolegů - policistů a občanských zaměstnanců - náměstek ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování plk. Mgr. Pavel Peňáz, který Radku Malířovi popřál hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v jeho další nové etapě života.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí 

14. červenec 2017

vytisknout  e-mailem