Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krajský přebor ve výcviku služební kynologie 2017

KARLOVARSKÝ KRAJ - služební kynologie 2017. 

Krajský přebor „O pohár ředitele Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje“ má již svoji tradici. Letošní osmý ročník proběhl v říjnu v areálu střelnice v Karlových Varech.  
Krajský přebor psovodů se služebními psy je organizován jako výcviková akce Krajského ředitelství, Odboru služby pořádkové policie se stanovením pořadí účastníků podle dosažených výsledků.
Cílem přeboru je prověření celkové úrovně připravenosti psovodů se služebními psy k výkonu základních policejních kynologických činností -  provádění služebních úkonů a zákroků, taktické připravenosti psovodů k použití psů jako donucovacího prostředku, při pátrání a vyhledávání osob a věcí.
Modelové situace a chování figurantů odpovídá povaze služebních zákroků nebo úkonů a cviky jednotlivých disciplín jsou situovány do praktických podmínek výkonu služby.
Přebory zahájil ředitel Krajského ředitelství policie ČR Karlovarského kraje plk. Mgr. Petr Macháček.
Psovodi ze tří Územních odborů celého kraje z Chebu, Sokolova a Karlových Varů, se svými svěřenci plnili plno disciplín, které probíhaly v noci i přes den. K disciplínám patřila poslušnost, vyhledávání předmětů s lidským pachem, vyhledávání a vypracování stopy v terénu, vyhledávání ukrytých osob v objektu, vystřelených nábojnic, zákrok proti osobě ohrožující život a zdraví jiných osob, vyhledání ukrytých osob v objektu, vypracování pachové stopy ve frekvenci, zadržení pachatele, který se pokouší o útěk a předvedení osoby, vyhledání vystřelených nábojnic a zadržení nebezpečného pachatele s překonáním jeho aktivního odporu.
Náročné přebory prověřily připravenost pracovníků Oddělení služební kynologie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Slavnostního ukončení, vyhlášení vítězů a předání cen se účastnili zástupci Odboru pořádkové policie v čele s náměstkem ředitele pro vnější službu Krajského ředitelství plk. Mgr. Jiřím Matoušem a hostem z Policejního prezidia, Ředitelství služby pořádkové policie, Odboru služby kynologie a hipologie kpt. Bc. Vladislavem Kutišem.
S nejvyšším počtem bodů 1126 (z celkových 1200) zvítězil praporčík Luboš Šmolík se svým psem Warem z Chebu, druhé místo získal podpraporčík Vilém Bauer se psem Velenem a třetí místo si zasloužil podpraporčík Lukáš Woldert se služební fenou Schegy.
Oceněni byli nejen vítězové, cenné odměny čekaly také na všechny účastníky přeboru.

Při zmínce o odborné připravenosti a zdatnosti služebních psů i policistů Odboru služební kynologie Krajského ředitelství PČR Karlovarského kraje je na místě zmínit úspěch českých psovodů v Německu.
V rámci přeshraniční spolupráce se uskutečnilo přátelské mezinárodní setkání policistů – kynologů, které proběhlo ve Zwickau v září 2017.
Čtyři družstva psovodů z Karlových Varů, Ústí nad Labem,  Chemnitz a Zwickau soutěžila o pohár  Polizeidirektion Zwickau .
Porota složená z Čechů i Němců hodnotila výkony služebních psů a psovodů v obraných pracích, v poslušnosti, také ve vyhledávání omamných a psychotropních látek a ve vyhledávání výbušnin.
Družstvo psovodů  z  KŘ PČR Karlovarského kraje  ve složení nprap. Josef  Löffler  se služebním psem Chramem,  nprap. Antonín Laslop se služebním psem Aronem a pprap. Lukáš Woldert se služební fenou Schegy  se umístilo na prvním místě, druzí byli psovodi z Chemnitz , na třetím místě se umístili psovodi z Ústeckého kraje  a čtvrté místo patřilo družstvu psovodů ze Zwickau. 

Závěrem je nutné dodat, že na přebory byli všichni soutěžící výborně připraveni, odvedli vynikající výkony a dokázali, že krajské Oddělení služební kynologie Karlovarského kraje je profesionální a na velmi dobré úrovni.

por. PhDr. Papežová Zdeňka
říjen 2017

Odkazy do noveho okna

zahájení  přeborů

zahájení přeborů 

Detailní náhled

nástup k ukončení přeboru

nástup k ukončení přeboru 

Detailní náhled

nástup k ukončení přeboru

nástup k ukončení přeboru 

Detailní náhled

ocenění nejlepšího výkonu

ocenění nejlepšího výkonu 

Detailní náhled

ocenění

ocenění 

Detailní náhled

předání ceny za nejlepší výkon

předání ceny za nejlepší výkon 

Detailní náhled

předání poháru

předání poháru 

Detailní náhled

slavnostní ukončení přeboru 2017

slavnostní ukončení přeboru 2017 

Detailní náhled

slavnostní nástup k ukončení přeboru

slavnostní nástup k ukončení přeboru 

Detailní náhled

vítěz přeboru 2017

vítěz přeboru 2017 

Detailní náhled

vítězové přeboru

vítězové přeboru 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem