Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krajský přebor v policejním víceboji rok 2008

Třetí ročník krajského přeboru v policejním víceboji se uskutečnil ve Školním policejním středisku Domažlice.  

      
PV kkolo.JPG
Domažlice/ Tři dny zápolili policisté ve Školním policejním středisku Domažlice na třetím ročníku krajského přeboru v policejním víceboji. Vítězové postupují na Policejní mistrovství České republiky. To bude o týden později ve dnech 25.- 28.8. 2008 opět ve školním středisku Domažlice. Do Domažlic se sjeli vybraní policisté z deseti okresních ředitelství. Nastoupila družstva okresních ředitelství Karlovy Vary, Sokolov, Cheb, Tachov, Klatovy Rokycany, Plzeň – sever, Plzeň – jih a Plzeň – město a dvě družstva ze Západočeské policejní správy.
Členem každého  družstva byla policistka a tři policisté ve věkových kategoriích 30, 40 a nad 40 let. Soutěžilo se v pěti policejních disciplinách. Soutěžící policisté napřed prokázali v testu znalost  zákona, pak přešli do domažlického bazénu, kde závodili v záchraně tonoucí osoby. Po obědě se pokračovalo na střelnici střelbou ze služební pistole po fyzické zátěži. Následoval  běh na opičí dráze a na závěr musel každý soutěžící zneškodnit a spoutat pachatele. Ve středu dopoledne se končilo orientačním během, během kterého musel policista prokázat znalost resuscitace osoby. Členové družstev byli hodnoceni současně i jako jednotlivci.
       Vítězové jednotlivých kategorií se nominovali do krajského družstva pro republikové mistrovství 2008. Domažlice na celostátním mistrovství bude hájit policejní instruktorka ze školního střediska Domažlice kapitánka Dana Kauerová, která ve své kategorii suverénně zvítězila. V družstvu bude spolu s kolegy Alešem Mikulovským, Jiřím Švarcem a Milošem Dongresem.
kpt. Ing. Zdeněk Musil

vytisknout  e-mailem