Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Prázdninové dopravní akce pokračují

PARDUBICKÝ KRAJ – Policisté na motocyklech vyrazili dohlížet na dodržování pravidel silničního provozu. 

Před nadcházejícím víkendem dnes v našem kraji probíhá dopravně bezpečnostní akce. Policisté na motocyklech budou po celý den provádět silniční kontroly. Kromě dohledu na bezpečnost a plynulost v dopravě budou také kontrolovat dodržování způsobu jízdy, technický stav vozidel a samozřejmě dodržování pravidel silničního provozu. V jejich hledáčku budou i motorkáři a silnice na Orlickoústecku. Právě tato oblast je pro majitele silných strojů zajímavou lokalitou a svými kopci a zatáčkami láká k projížďkám. Akce reaguje také na neuspokojivý vývoj počtu dopravních nehod motorkářů a policisté budou působit i preventivně.

Ze statistik dopravních nehod vyplývá, že v období od ledna do poloviny července letošního roku zemřelo na silnicích v Pardubickém kraji 11 osob. Z tohoto celkového počtu se jednalo o 4 řidiče motocyklů nebo mopedů. Dalších 57 motorkářů se za uvedené období při dopravních nehodách zranilo.

Dnešní dopravně bezpečnostní akce je také preventivní. Policisté budou řidiče všech vozidel upozorňovat na možná nebezpečí při jízdě a připomínat rizika dopravních nehod. Proto buďte na svých cestách opatrní, ohleduplní a snažte se i vy předcházet nebezpečným situacím.

por. Bc. Jana Drtinová
24. července 2020

vytisknout  e-mailem