Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Kamion tým v akci

KRAJ - Kontrola přepravy nebezpečných věcí ADR. 

Dva dny probíhala v areálu Správy a údržby silnic Pardubického kraje v Doubravicích celorepubliková součinnostní akce s Centrem služeb pro silniční dopravu zaměřená na dodržování povinností při přepravě nebezpečných věcí dle Evropské dohody ADR.

Jedná se o vozidla, převážející věci, jejichž vlastnosti například hořlavost, výbušnost či žíravost může ohrozit bezpečnost osob, majetku a životního prostředí. Tato doprava podléhá přesně danému režimu. Od toho se odvíjí technické požadavky, výbava vozidla a jeho označení dle druhu nákladu. Podmínky musí splňovat i řidič. Kromě řidičského průkazu, tzv. malého technického průkazu a pojištění vozidla má řidič povinnost mít u sebe a při kontrole předložit přepravní doklady, písemné pokyny dle ADR, osvědčení o schválení vozidla a osvědčení o školení řidiče pro danou přepravu.

Kontroly provádějí policisté zařazení do „Kamion týmu“, kteří jsou neustále školeni pro tuto problematiku a velmi dobře se v ní orientují.

Během akce kolegové zkontrolovali 11 nákladních vozidel, z nichž tři řídili cizinci. U žádného z řidičů nezjistili žádné pochybení. Vzhledem k tomu, že se opravdu jedná o převoz nebezpečného nákladu, jsme velice rádi, že vše bylo v naprostém pořádku. Zodpovědným řidičům a jejich přepravcům děkujeme.  

Foto PČR

kpt. Mgr. Jiří Tesař
koordinátor prevence

vytisknout  e-mailem