Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zima klepe na dveře

Mřp Ostrava - 1.11.2010 Preventivní akce měla u všech řidičů velký úspěch 

Než zas přijde jarní tání, zimní pneu život chrání


Dne 1. listopadu 2010 v dopoledních hodinách proběhla na ulici Plzeňská v Ostravě (na parkovišti u podniku Ferona) dopravně – preventivní akce. Ta byla zaměřena na řidiče všech motorových vozidel. Akce se zúčastnil zástupce Besipu, který měl pro řidiče nachystané upomínkové předměty. Dále zaměstnanci pneuservisu Best Drive, kteří měřili hloubku dezénu pneumatik na vozidlech a poskytovali další užitečné rady ohledně pneumatik. A samozřejmě ostravští opravní policisté.

zimni pneu 2.jpg

Opět jsme tuto preventivní akci, která probíhá každoročně, pojali s humorným, ale účinným podtextem. Již nadpis vypovídá za vše. Letáček s pokyny, který jsme řidičům dávali, nesl ještě jeden poutavý slogan, a to: „Ač teploty jsou teď dole, neřiď auto s alkoholem. Ani zima, ani mráz, alkoholu nezbaví Vás!“.  

Řidičům jsme připomínali, že na silnicích máme dopravní značku „zimní výbava“ se symbolem automobilu a sněhové vločky. Tato značka přikazuje od 1. listopadu do 30. dubna na označených úsecích silnic a dálnic pokračovat v jízdě pouze se zimní výbavou. Součástí této výbavy jsou zimní pneumatiky s hloubkou dezénu, hlavních dezénových drážek nebo zářezů nejméně 4 mm, kterými musí být osobní vozidla opatřena. Použití zimních pneumatik může být nahrazeno použitím sněhových řetězů.

V průběhu akce dopravní policisté zastavili mnoho vozidel. Mezi řidiči nebyl žádný přestupce, který byl ovlivněn alkoholem. Rovněž tak žádný řidič nebyl potrestán blokovou pokutou jelikož z 50 % byla vozidla opatřena sice letními, ale dostačujícími pneumatikami a z 50 % měla vozidla pneumatiky již zimní.

Preventivní akce měla u všech řidičů velký úspěch. Mnozí z nich byli za upozornění vděční. Za drobné upomínkové předměty řidiči děkovali a ještě se doptávali na další věci týkající se právě této problematiky.   

 

                                                                                  pprap. Mgr. Vladimíra Pietraszová
                                                                            preventivně informační skupina Ostrava  
                                                                                                   974 725 239
 

vytisknout  e-mailem