Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Záchrana tonoucího muže

Bruntál - policistka ve svém volnu zachraňovala a další zprávy z víkendu 

Život mu zachránila policistka
Policisté i ve svém volnu neváhají zachránit život, o čemž se přesvědčil i starší muž z Rýmařovska. Ten dne 5.8.2010 v Rýmařově u Edrovického rybníka volal o pomoc a přivolání sanitky. Uslyšela ho policistka, která ve volném čase hrála se svým kamarádem onoho dne v odpoledních hodinách tenis na víceúčelovém hřišti kousek od uvedené vodní plochy. Po zaslechnutí volání ihned i s kamarádem utíkali na místo, kde uviděli, že u břehu leží bezvládné mužské tělo. Na místo doběhli také další dva mladíci, kteří bezvládného muže vytáhli z vody na břeh. Jelikož již nejevil známky života, tak jeden z mladíků zavolal sanitku a policistka spolu s kamarádem začala muže oživovat. Prováděla nepřímou masáž srdce a její kamarád dýchání z úst do úst. Po několika minutách se jim podařilo muže oživit a po příjezdu rychlé záchranné služby si jej převzal do péče lékař. Muž je v dnešní době již plně zdráv a ve středu 25.8.2010 přišel policistce za záchranu svého života osobně poděkovat na obvodní oddělení do Rýmařova, kde mladá žena slouží.
 
Sražený jelen i srna
Dopravní policisté šetřili v průběhu víkendu čtyři nehody, z nich dvě byly střety se zvěří.
            První se udála dne 27.8.2010 mezi obcemi Nové Heřmínovy a Bruntál. Jelen vběhl bezprostředně před vozidlo Volkswagen Golf, kteří řídila 36letá žena. I před prudké brzdění však nešlo střetu zabránit. Zvíře na místě uhynulo. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 15 tisíc Kč na vozidle.
            K druhému střetu, tentokrát se srncem, došlo v sobotu 28.8.2010 v 06,30 hodin v Krasově. Zvíře vběhlo z pravého silničního příkopu přímo do jízdní dráhy sanitního vozidla Volkswagen Transportér. Přes krátkou vzdálenost 61letý řidič již nestačil střetu zabránit a zvíře bylo na místě usmrceno. Způsobená škoda činí 20 tisíc Kč.
 
Vnikl přes pootevřené okno
Rýmařovští policisté šetří případ krádeže v činžovním domě v obci Janovice. Dne 23.8. 2010 dosud neznámý pachatel využil příležitosti, že majitel přízemního bytu nebyl doma a pootevřeným oknem vnikl dovnitř. Z bytu odcizil finanční hotovost ve výši 800 Kč a ze svazku klíčů, který byl položen na polici, odcizil klíče od vchodových dveří. Odcizenými klíči si dne 27.8. 2010, když opět majitel nebyl doma, byt otevřel. I v tomto případě si odnesl finanční hotovost, tentokrát ve výši 1 000 Kč. Následně byt opět uzamkl a i s odcizenými klíči odešel.
 
Další munice v poli
Nález munice oznámil dne 28.8.2010 albrechtickým policistům 24letý muž, který ji našel na poli v Třemešné. Jednalo se o leteckou pumu o váze 10 kg, která pochází z II. světové války. Munici na místě následně zajistil pyrotechnik.
 
Podnapilý muž byl agresivní na manželku
Na záchytce v Opavě skončil dne 28.8.2010 muž ve věku kolem 37 let z Břidličné. V pivnici v silně podnapilém stavu měl v odpoledních hodinách fyzicky napadnout svoji manželku. Přivolaní policisté ho zajistili a při dechové zkoušce mu naměřili 2,86 promile. Následně byl převezen do Opavy k vystřízlivění a je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.
 
Z parkoviště zmizelo BMW
V průběhu pátečního dne 27.8.2010 v obci Karlova Studánka dosud neznámý pachatel odcizil motorové vozidlo BMW 320. Majitel ho zaparkoval na krajnici v obci. V autě měl digitální fotoaparát a také doklady k vozidlu. Na tachometru byl stav cca 210 tisíc km. Způsobená škoda činí 153 tisíc Kč. Po automobilu bylo vyhlášeno celostátní pátrání. 
 
Odcizené věci z vozidel
Další dva případy vloupání do odstavených vozidel šetří rýmařovští policisté.
Dosud neznámý pachatel vnikl v době od 28. do 29.8.2010 do zadních prostor uzamčeného vozidla Octavia, které bylo zaparkováno na louce na okraji obce Krabčice, okr. Litoměřice. Z kufru odcizil peněženky s celkovou finanční hotovostí 10 300 Kč, doklady a platební kartu. Celková škoda činí kolem 11 tisíc Kč. Případ po zadokumentování bude postoupen dle místní příslušnosti do Roudnice nad Labem.
Na volně přístupnou zahradu domu v obci Rešov přišel dosud neznámý pachatel a ze zaparkovaného neuzamčeného vozidla Audi, z přihrádky dveří řidiče odcizil peněženku s finanční hotovostí 18 tisíc Kč, zelenou kartu k automobilu, doklady, platební a tankovací karty. 24letému majiteli způsobil škodu ve výši 18 500 Kč.
 
Dva víkendové případy vloupání do prodejen
V prvním případě neznámý pachatel v době z 28.8.2010 do 29.8.2010 vnikl do stánku rychlého občerstvení na ulici Dr.E. Beneše v Bruntále. Po rozbití čelní skleněné výplně výdejního okénka se dostal vzniklým otvorem o rozměru přibližně 50 x 60 cm dovnitř. Zde následně odcizil kovové mince různé nominální hodnoty v celkové výši okolo 1 500 Kč. Dále se zaměřil na potravinářské zboží a odnesl několik kusů kávových nápojů o obsahu 250 ml, dále ovocné džusy, šťávy, čaje, různé druhy cukrovinek a několik lahví s alkoholem.  Pachatel si neopomněl odnést i jednu barmanskou zástěru. Jednání pachatele vznikla celková škoda poškozením objektu v hodnotě okolo 500 Kč a odcizením zboží škoda za více jak 6 tisíc Kč. 
Další případ šetří rýmařovští policisté v Lomnici. Dosud neznámý pachatel rozbil cihlou skleněnou výplň okna v přízemí prodejny potravin. Vnikl dovnitř a zde poškodil digitální váhu a různé potraviny, které byly na pultu prodejny. K odcizení nějakých věcí nedošlo, protože byl pachatel vyrušen. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč.
                                                                                              
 komisař por. Bc. Tušková Pavla
 pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem