Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Výsledky víkendové dopravně bezpečnostní akce

Ms kraj - zaměřeno na alkohol a drogy 

Během uplynulého víkendu proběhla v Moravskoslezském kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek, do které se zapojili policisté z dopravní i pořádkové policie našeho kraje. Kromě toho policisté dohlíželi také na dodržování všech dalších pravidel v silničním provozu.

Během dvou dní bylo zkontrolováno více jak 2400 vozidel a zjištěno 348 přestupků. Za volant usedlo celkem 13 řidičů po požití alkoholu. V 8 případech se jednalo o přestupkové jednání, v dalších 5 pak řidiči „nadýchali“ více jak jedno promile a jsou tak podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dalších 6 řidičů mělo pozitivní test na přítomnost jiných návykových látek.

Nejvíce přestupkových jednání bylo zjištěno v 85 případech, a to nevyhovující technický stav vozidel. Následovalo překročení povolené rychlosti v 60 případech a dalších 30 řidičů vyjelo na zpoplatněnou komunikaci bez platné dálniční známky. Dalším prohřeškem bylo nepoužití bezpečnostních pásů ve 27 případech a 16 řidičů za jízdy telefonovalo. Bez řidičského průkazu či příslušného řidičského oprávnění vyrazilo vozidlem na cesty 10 „neřidičů“.

Policisté vyřešili blokově příkazem na místě 332 přestupků v celkové výši 152 tisíc korun. Dalších 16 přestupkových jednání oznámili příslušnému správnímu orgánu.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
29. listopadu 2022

Odkazy do noveho okna

DBA_foto I.

DBA_foto I. 

Detailní náhled

DBA_foto III.

DBA_foto III. 

Detailní náhled

DBA_foto IV.

DBA_foto IV. 

Detailní náhled

DBA_foto V.

DBA_foto V. 

Detailní náhled

DBA_foto VI.

DBA_foto VI. 

Detailní náhled

DBA_foto II.

DBA_foto II. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem