Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vyhrožoval se zbraní

Nový Jičín-Za všechno prý mohl alkohol 

Alespoň takto vysvětloval své agresivní chování 64letý muž z Novojičínska. Se zbraní v ruce vyčkával na příchod svého syna.

Vše začalo v sobotních (25. 11. 2012) odpoledních hodinách konzumací domácí pálenky v domě. Alkohol změnil chování muže natolik, že se pohádal se svou ženou i dcerami. V nočních hodinách se začal chovat agresivně a s legálně drženou zbraní vyhrožoval, že ublíží synovi i sobě.  Svým chováním vyvolal důvodnou obavu o život všech přítomných v domě.  Jelikož se cítili ohroženi, zavolali policisty.
Zakročující policisté celou situaci vyhodnotili, zvážili všechna rizika a na místo přizvali Zásahovou jednotku. Ta agresora zadržela v nedalekém lese.
Během tohoto incidentu nebyl nikdo zraněn. Agresivního otce jsme umístili do policejní cely. Následujícího dne po vystřízlivění podal k celé události vysvětlení. Do protokolu uvedl, že jednal zkratovitě. Příčinu dával alkoholu. Jeho zbraně jsme zajistili. Jak sám uvedl, aby k podobnému jednání už více nedošlo je ochoten je odprodat.

Celou situaci jsme důkladně zvážili. Výslechem domácích osob jsme zjistili, že se jednalo o jeho ojedinělé jednání. Nebyl tedy dán důvod pro vykázání agresora ze společné domácnosti. A jelikož v následujících dnech nedal nikdo z rodiny souhlas s trestním stíháním, museli jsme celý případ odložit.
 
por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem