Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vloupání do nákladních vozidel

Bruntálsko - pachatel odcizil navigace, notebook a další věci 

Další okradení řidiči se přesvědčili o tom, že vozidlo opravdu není bezpečným místem pro odložení jakýchkoliv věcí. V kabinách nákladních vozidel v době od 09. do 11.11.2013 zanechali například navigaci nebo notebook, ale i další osobní věci o které přišli. Odložené věci ve vozidlech se stávají velice často snadnou kořistí pachatelů trestných činů, a proto neustále apelujeme na řidiče, aby zde žádné osobní věci nenechávali! 
 
První vloupání do nákladního vozidla Man se stalo v Krnově na ulici Nádražní. Zde se neznámý pachatel nejprve pokusil o vloupání do vozidla pomocí špachtle, což se mu nepodařilo. Nicméně tímto neúspěchem nebyl odrazen a do vozidla se nakonec dostal tak, že rozbil okno dveří a tyto si následně otevřel. Z vozidla odcizil navigaci v cenové hodnotě okolo 2,5 tisíc korun. Poškozením zařízení vozidla vznikla škoda okolo 3 tisíc korun.
 
Druhý skutek se stal v Krnově na ulici Revoluční. Zaparkované dodávkové vozidlo značky Ford Transit bylo vykradeno také rozbitím okna dveří. Dveře si opět pachatel otevřel a z vozidla odcizil tašku s notebookem, dioptrickými brýlemi a dalšími osobními věcmi. Majiteli věcí tak způsobil škodu okolo 14,5 tisíce korun. Poškozením vozidla škodu okolo 200 korun.
 
Třetí případ, který je vyšetřován krnovskými policisty se stal na ulici Československé armády v Krnově. Nákladní vozidlo Man bylo zaparkováno na příjezdové cestě u benzínové čerpací stanice. Při vloupání do vozidla pachatel poškodil zámek dveří. Dovnitř se dostal opět po rozbití oken dveří, které si odjistil a následně otevřel. Z vozidla odcizil navigaci a látkovou tašku i s doklady. Celková škoda činí okolo 30 tisíc korun.
 
 
 
Další zprávy:
 
Krádež dobytka za téměř 85 tisíc korun
 
V těchto dnech policisté obvodního oddělení v Krnově vyšetřují případ krádeže skotu v obci Lichnov. Odcizení bylo policistům nahlášeno dne 11.11.2013, samotný skutek se měl stát v blíže neurčené době od měsíce května do listopadu letošního roku. K odcizení mělo dojít ze samotné pastviny, kde byl dobytek ustájen. Odcizeni byli 4 býci a 1 jalovice plemene Charolais o hmotnosti téměř 200 kilo jeden kus. Poškozené společnosti tak vznikla škoda okolo 85 tisíc korun. 
 
 
Podvedl 2 osoby
 
Bruntálští policisté ve spolupráci s pražskými kolegy v těchto dnech sdělili podezření z přečinu podvodu 26letému muži z Prahy.
 
Podezřelý měl nejprve pomocí sociální sítě kontaktovat poškozenou 25letou ženu, které měl nabídnout zisk z prodeje mobilního telefonu. Na zakoupení telefonu měla žena přispět částkou 3,5 tisíce korun. Za poskytnutí finanční částky jí měl nabídnout podíl na následném prodeji ve výši okolo 8 tisíc korun. Mladá žena podezřelému peníze zaslala v květnu letošního roku na jeho bankovní účet. Následně koncem července měl nabídnout mobilní telefon k prodeji 23letému muži za částku 4 tisíce korun. Poškozený mu peníze zaslal na konci srpna také na jeho bankovní účet. Podezřelý měl od této chvíle přestat s kupujícím komunikovat a slíbený telefon mu nedodat. Také finanční částku neměl ani jedné z poškozených osob vrátit a tímto svým jednáním způsobit celkovou škodu ve výši 7,5 tisíce korun. Pachateli za přečin podvodu hrozí trest odnětí svobody až na 2 léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. 
 
 
 
vrchní asistent pprap. Bc. Pavla Welnová
 
13.11.2013

vytisknout  e-mailem