Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ukradl automaty a uschoval je v pokoji

Bruntál - další okradený senior 

Důchodce - snadný cíl?
V průběhu několika uplynulých dnů jsme se opět setkali s dalším podvodným okradením starších občanů. Nová záminka, že volá na telefonní číslo rodinný příslušník a potřebuje peníze, opět stála dalšího důvěřivého seniora finance, tentokrát třicet tisíc Kč. Máme zaznamenáno již několik případů, kdy pod stejnou legendou a stejným způsobem pachatel chtěl vylákat úspory od důvěřivých občanů, což se mu dle jejich ostražitosti nepodařilo, ale také již druhý nahlášený případ, kdy takové jednání pachateli vyšlo.
Bruntálským policistům včera oznámila 81letá žena, že dne 26.8.2010 ji dvakrát telefonicky kontaktoval neznámý pachatel, který jí sdělil, že je její vnuk Lukáš a potřebuje 50 tisíc Kč na koupi auta. Žena mu sdělila, že tolik peněz doma nemá a tak se v následujícím hovoru dohodli na částce 30 tisíc Kč. Sdělil jí, že je pracovně zaneprázdněný a tak ať dá finanční prostředky do obálky, sejde před dům a on pošle pro peníze svého údajného kamaráda. Poškozená tak učinila a před vchodem domu předala obálku muži odpovídajícímu sdělenému popisu.
 
Podnapilý muž ležel na trávníku
V dopoledních hodinách dne 1.9.2010 v Krnově na ulici Říční okruh u parkoviště hypermarketu ležel na trávníku vedle komunikace silně podnapilý muž. Budil veřejné pohoršení a přivolaní policisté ho vzhledem k povětrnostním podmínkám a jeho podnapilosti zajistili. Zjistili, že se jedná o 51letého cizince. Nebyl schopen ani dechové zkoušky a lékař rozhodl o jeho umístění na záchytnou stanici do Opavy. Zde byl následně předán k vystřízlivění.
 
Vloupal se do stavební buňky
Škodu přes dvacet tisíc způsobil dosud neznámý pachatel při vloupání do stavební buňky v Miloticích nad Opavou. V době od 31.8. do 1.9.2010 odstranil a odcizil visací zámek a otevřel dveře buňky. Vzal elektrocentrálu, elektrickou příklepovou vrtačku, úhlovou brusku a 430 metrů měděných kabelů. 
 
Odcizil automaty na cukrovinky a hračky + foto
Jeden územář z OOP Město Albrechtice svou výbornou místní, osobní znalostí a svou iniciativou zjistil, jak se stala krádež, která byla nejprve nahlášena jako podvod a zároveň zjistil i pachatele, kdy se jedná o 27letého místního muže.
Tomu včera 1.9.2010 ve zkráceném přípravném řízení policisté sdělili podezření z trestného činu krádeže. Toho se měl dopustit tím, že v červnu letošního roku měl odcizit z parapetu okna výčepu a chodby penzionu v Petrovicích čtyři volně odložené a uzamčené prodejní automaty na oříšky, pistácie, žvýkačky a hračky. Přenesl je do kuchyně, kde je šroubovákem poškodil. Odcizil z nich náplně v hodnotě 6 400 Kč a ze spodní části finanční hotovost 500 Kč. Následně si automaty odnesl do pokoje v prvním patře penzionu, kde je schoval. Pracovníkům penzionu pak uvedl, že si je odvezl neznámý pachatel, který se vydával za jejich majitele. Způsobená škoda činí 9 tisíc Kč. Policisté u podezřelého, který se k celé věci doznal, automaty zajistili a vrátili majiteli. Odcizené peníze použil pro svou potřebu. Část náplní zkonzumoval a zbytek policisté také zajistili.
automaty.JPGautomaty.JPG
 
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem