Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ukradená nafta

ÚO Bruntál - s vozidlem Audi narazil do stromů a jiné zprávy z okresu 

Poškodil nádrže a odčerpal naftu
Na Nový rok čekalo nemilé překvapení majitele odstavených nákladních vozidel na firemním parkovišti na ulici Zahradní v Bruntále. Dosud neznámý pachatel vyvrtal v době od 31.12.2010 do 1.1.2011 díry do palivových nádrží tří vozidel DAF a jednoho vozidla Iveco. Odčerpal celkem 180 litrů nafty a poškozením způsobil škodu na automobilech přes 200 tisíc Kč. Celková škoda se vyšplhala na skoro 216 tisíc Kč.
 
Hledané vozidlo se nalezlo
Chvilkové nepřítomnosti majitele u neuzamčeného a nastartovaného vozidla Peugeot využil dosud neznámý pachatel dne 30.12.2010, který se ho na parkovací ploše před restaurací v Rýmařově na ulici Revoluční zmocnil. Vozidlo v hodnotě 250 tisíc Kč bylo nalezeno následující den, tedy na Silvestra, ve večerních hodinách zaparkované na lesní cestě u obce Horní Město.
 
Vzal peníze a prsten
Majitelé rodinného domu odešli slavit Silvestr mimo domov, čehož využil dosud neznámý pachatel a v Zátoru během šesti hodin jim vnikl po rozbití okna dveří dovnitř. Dům prošel a z kabelky v kuchyni vzal 500 Kč a v ložnici prsten ze žlutého kovu. Způsobená škoda činí 4 200 Kč.
 
Vytrhl plechy, které odcizil
Ani slavnostní čas nezabránil dosud neznámému pachateli přelézt v době od 31. 12.2010 do 1.1.2011 oplocení pozemku zahrádky v kolonii Úsvit v Krnově a ze zděného krbu vytrhnout oplechování vysoké asi jeden metr. Svařené nerezové plechy ve tvaru jehlanu pak odcizil a majitelům způsobil škodu ve výši 8 tisíc Kč.
 
Do hasičárny šel pro vařič a trouby
Krádež vloupáním šetří krnovští policisté v Krásných Loučkách. dosud neznámý pachatel vytlačil plechovou výplň okna toalety do hašičské zbrojnice, které vysadil. Vnikl do budovy a odcizil vařič, mikrovlnnou troubu a troubu s grilem. Způsobená škoda činí 7 558 Kč.
 
 
Dostal smyk, narazil do stromů a skončil na střeše
audinka web.JPG
Druhý den nového roku dopravní policisté šetřili nehodu osobního vozidla, kde se škoda vyšplhala až na dva miliony Kč. V 03,45 hodin jel v Krnově na ulici Bruntálská 18letý cizinec s vozidlem Audi Q7. Při jízdě v pravotočivé zatáčce dostal na mokrém a zledovatělém povrchu silnice smyk, který nezvládl. Vyjel za levý okraj vozovky, kde narazil přední částí do stromu a přeletěl silniční příkop. U vjezdu do sběrny druhotných surovin narazil do dalšího stromu a převrátil se s audinou na střechu. Při nehodě utrpěl mladík zlomeninu klíční kosti. Jeho 21letá spolujedoucí byla také převezena na vyšetření do nemocnice, ale žádné zranění zjištěno nebylo. Způsobená škoda na vozidle činí 2 mil. Kč. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem.
 
Nezvaný návštěvník
V neděli 2.1.2011 v Krasově dosud neznámý pachatel vstoupil neuzamčenými dveřmi do rekreační chaty, kde bylo deset osob a odcizil starší bundu, mobilní telefon Nokia, peněženku s finanční hotovostí 350 Kč, kreditní platební kartu, doklady, dámskou kabelku a MP3 přehrávač. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 4 780 Kč. 
 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr♦mvcr.cz
3.1.2011

vytisknout  e-mailem