Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ujížděl policistům

Ostrava - řídil i přes zákaz 

Zběsilá a nebezpečná jízda
           
Ostravští kriminalisté žádají o pomoc svědky zběsilé a nebezpečné jízdy.
 
Došlo k ní 22. 12. 2013 před a po jedenácté hodině dopolední v Ostravě, Šenově a Vratimově. Řidič šedého Seatu Cordoba nereagoval na znamení k zastavení, které mu v Radvanicích dávali policisté, a okamžitě začal ujíždět. Během zběsilé jízdy Radvanicemi, Bartovicemi, Šenovem, zpět do Ostravy a následně do Vratimova riskantně předjížděl, vjížděl do protisměru, najížděl na policejní vůz s úmyslem jej vytlačit ze silnice a jen těsně minul muže s dítětem, kteří přecházeli silnici.
 
Ovšem honička pokračovala…řidič při ní svým vozidlem narazil do vozu policejního, což se ukázalo jako rozhodující. Defekt na pravém kole Seatu nedovolil další jízdu.
 
Policisté okamžitě řidiče zpacifikovali a na místě zadrželi. Po chvíli též zjistili, proč se odhodlal takto zbytečně a nesmyslně riskovat. Má platný zákaz řízení.
 
Nikdo nebyl naštěstí nijak zraněn. Škoda na vozidlech byla stanovena na 50 000 korun.
 
Kriminalisté již čtyřiatřicetiletého muže obvinili hned ze čtyř trestných činů. Z obecného ohrožení, násilí proti úřední osobě, maření výkonu úředního rozhodnutí a poškození cizí věci. Za ně trestní zákon stanoví až osmiletý trest odnětí svobody.
 
 
Žádáme všechny občany, kteří by k této události mohli sdělit jakékoliv informace, aby tak učinili na tel. č. 974 726 228, nebo osobně na kterémkoliv oddělení Policie ČR, popř. na bezplatné lince 158.
 
Děkujeme za zveřejnění a pomoc občanů!
 
 
por. Mgr. Petr Svoboda
 

vytisknout  e-mailem