Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ujel z místa dopravní nehody

Nový Jičín - Mladý řidič ujel z místa dopravní nehody, při které srazil chodce. 

V nočních hodinách měsíce září letošního roku v jedné z obcí na Novojičínsku, přehlédl 18letý řidič chodce, který šel středem vozovky. Srazil jej na zem a z místa nehody ujel. O celé události se svěřil svým známým, kteří na místo nehody zajeli a zraněnému přivolali pomoc.
Policistům však o tom jak k nehodě došlo, neřekli. Uvedli, že jeli jen okolo.

Novojičínští dopravní policisté provedli ohledání místa nehody, zajistili stopy a započali prověřovat informace směřující ke zjištění pachatele. Zraněný 24letý muž, byl převezen do nemocnice. V nemocnici odběrem krve zjistili, že je pod vlivem alkoholu. 

Informace o tom, kdo byl řidičem auta, se za pár dnů objevily na sociální síti. Policisté získali tuto informaci a za možným pachatelem zajeli. Ten jim sdělil, že chodec šel středem vozovky, a když byl před ním, tak zavrávoral a poté došlo ke střetu s jeho autem. Po nárazu zůstal ležet na zemi. Řidič zpanikařil, dostal strach z policie a ztráty řidičského průkazu a odjel. Svým známým však o tom řekl a požádal je, aby na místo zajeli a přivolali pomoc.

Podezřelý ve snaze zakrýt dopravní nehodu, dal následujícího dne své auto do opravy.  Nechal vyměnit čelní sklo, přestříkat přední kapotu a blatník.

Policejní vyšetřovatel zahájili prověřování celé události s podezřením ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, a přečinu neposkytnutí pomoci řidičem motorového vozidla.

O výši trestu 18letého řidiče rozhodne soud. Za své jednání může dostat až 5let trestu odnětí svobody.

 

Foto vozidla zde:    foto1    foto2


Tiskový servis ze dne 9. prosince 2010.


por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem