Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z okresu Bruntál

ÚO Bruntál - loupež, domácí násilí , znásilnění a krádeže 

Na Štědrý den jel pod vlivem alkoholu
Dne 27.12.2011 sdělili bruntálští policisté podezření 40letému muži z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Toho se měl dopustit tím, že na Štědrý den v Bruntále na ulicích Polní a Zahradní řídil vozidlo Felicia. Byl zastaven a kontrolován policisty, kteří mu při dechové zkoušce naměřili hodnotu 2,57 a po půl hodině hodnotu 2,56 promile. Dále také zjistili, že muž řídí vozidlo i přesto, že má již dvakrát za sebou vysloven zákaz řízení motorových vozidel a to nyní až do května 2012.
 
Krádež plynových láhví
Ve Dvorcích na čerpací stanici od večera dne 26. do rána 27.12.2011 pachatel odstranil zámek kovové klece, ve které jsou uloženy plynové láhve a osm jich odcizil. Způsobená škoda činí přes 5 tisíc Kč.
 
Pod vlivem alkoholu napadal matku, skončil na záchytce
Krnovští policisté byli přivoláni k agresivnímu jednání 30letého muže, který v Krnově v jednom z bytů na ulici K. Čapka měl napadat svou matku. Měl ji hrubě urážet a nechtěl opustit její byt. Přivolaní policisté muže, který nekoordinovaně chodil po bytě a byl na svou matku agresivní, zajistili. Při dechové zkoušce jsme mu naměřili 2,28 promile a střízlivěl již na záchytné stanici v Opavě. Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.
 
Další násilník vykázán z obydlí na deset dní
Den po vánočních svátcích, tedy 27.12.2011, vykázali rýmařovští policisté dalšího násilníka z obydlí na deset dní. Jedná se již o 17 případ vykázání v okrese Bruntál za letošní rok a prozatím všichni vykázaní byli muži. Ohroženou osobou byly v sedmi případech manželky. V pěti se jednalo o družku, ve dvou o rodiče a děti. Jeden případ bylo také násilí na bývalé přítelkyni a sourozenci. Nejčastěji domácí násilí v letošním roce řešili policisté na Krnovsku a to v osmi případech, pak následovalo Rýmařovsko a to pětkrát. Dva vykázané řešili policisté jak na Bruntálsku, tak na Vrbensku.
Naposledy tedy skončil mimo obydlí 35letý muž z Rýmařova. Měl od poloviny letošního roku do vykázání ve společném obydlí napadat pod vlivem alkoholu svou družku. Při šetření těchto incidentů vyšlo najevo také to, že muž měl svou družku v červnu i znásilnit. Policejní komisař SKPV mu tedy včera 27.12.2011 sdělil i obvinění ze zločinu znásilnění. Nyní mu hrozí až deset let odnětí svobody. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.
 
Loupežné přepadení herny
Krnovští kriminalisté spolu s albrechtickými policisty nyní intenzivně šetří okolnosti loupeženého přepadení herny. V ranních hodinách dne 27.12.2011 v Bartultovicích měli pachatelé fyzicky napadnout obsluhu herny a odcizit několik desítek tisíc korun. Bližší informace prozatím nebudeme k tomuto případu zveřejňovat.
                                                                                                        
komisař por. Bc. Tušková P.
28.12.2011
       

vytisknout  e-mailem