Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Přerovsku

Série vykradených vozidel, pokácená lípa a mladý sprejer odhalen 

V průběhu včerejší noci a dne došlo na Přerovsku k vloupání do šesti vozidel a jeden vůz byl odcizen úplně. Neznámý pachatel vnikl v Kozlovicích na parkovišti ve sportovním areálu po rozbití okna pravých zadních dveří do zaparkovaného vozu Honda. Ze zadního sedadla odcizil dvě diplomatické tašky s písemnostmi a různými doklady, včetně osobních, dále vzal peněženku s finanční hotovostí, platební kartu, razítka firmy, klíče a také pánský kabát. Z druhého zde zaparkovaného vozu Š Forman, do kterého vnikl přes pravé zadní dveře, si odnesl ze zadního sedadla batoh s lyžařským oblečením. Celková škoda byla vyčíslena na 18 000 Kč. Dalším vykradeným vozem je nákladní vůz Iveco zaparkovaný před prodejnou na ul. Palackého v Přerově. Pachatel vnikl do kabiny neuzamčenými dveřmi a poškozený se v té době nacházel uvnitř prodejny. Ze sedadla spolujezdce zmizela taška, 10 CD nosičů, mobilní telefon, a to vše v hodnotě 7700 Kč. Po vypáčení zámku levých předních dveří se pachatel dostal do dalšího vozu Citroen, který byl odstaven v Předmostí na ul. Olomoucká. Z prostoru kabiny zmizel batoh, hotovost, platební karta a osobní doklady. Škoda v tomto případě činí 4850 Kč. Dalším vykradeným nákladním vozem je Mercedes zaparkovaný u motorestu v Drahotuších. Lup tvoří notebook, nabíječka, internet Ufon s modemem, paměťová karta, digitální fotoaparát, peněženka s finanční hotovostí vše v celkové hodnotě 26 800 Kč. Do vozu Š Superb se lapka dostal rozbitím skla pravých předních dveří. Vůz byl zaparkován na ul. Družstevní v Hranicích. Škoda 12 000 Kč byla způsobena nejen poškozením vozu, ale také krádeží navigačního systému z předního okna. Nakonec došlo v Lipníku n/B. k odcizení celého vozu Š Octavia, rz 2M0 1841, červené barvy. Pachatel vniknul dovnitř po vypáčení zámku dveří a majitelce způsobil škodu ve výši 100 000 Kč.

V době od 28.1. do 29.1.2009 neznámý pachatel v Hranicích na ul. Motošín řezným nástrojem pokácel strom lípy, která rostla před hlavním vstupem do bývalé Zvláštní školy. Na pařez následně umístil železný kříž vysoký 68 cm, černé barvy s iniciály písmen zřejmě E.H. Městu Hranice vznikla škoda ve výši 13 000 Kč.

Přerovští policisté zaznamenali úspěch a odhalili sprejera. Mladistvý (1993) v době vánočních prázdnin 2008 namaloval fixem modré barvy celkem 34 nápisů. Z toho v kulturním středisku na I. nástupišti železniční stanice Přerov namaloval 5 nápisů, dalších 26 bylo na historické parní lokomotivě a ve služebním voze a poslední 3 umístil do vchodu domu na ul.Husova v Přerově. Předběžná škoda byla vyčíslena na 3000 Kč. Je podezřelý z provinění poškozování cizí věci dle § 257b trestního zákona. Zákon uvádí, že tohoto trestného činu se dopustí ten, kdo poškodí cizí věc tím, že ji postříká, pomaluje či popíše barvou nebo jinou látkou. Mladí lidé, kteří se takového protiprávního jednání dopouští, si mnohdy neuvědomují dopad svých činů. Domnívají se, že jde pouze o neškodnou zábavu a nevědí, že mohou nakonec skončit před soudem.              

vytisknout  e-mailem