Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 1.3.2009

Policejní události na Opavsku za den 1.3.2009 (5 případů) - 2. část 

Požár stodoly v obci Stěbořice

Dne 1.3.2009 ve 03:15 hod. telefonicky oznámili hasiči HZS Opava, že vyjíždějí k požáru stodoly v obci Stěbořice. Na místě zasahovaly jednotky hasičů HZS Opava, Sbory dobrovolných hasičů SDH Litultovice, SDH Brumovice a SDH Jamnice. Vyšetřovatel hasičů HZS Opava provedeným prvotním šetřením nestanovil příčinu požáru, ke zranění osob nedošlo, majiteli stodoly, muži ročníku narození 1938 ze Stěbořic byla způsobena celková škoda ve výši 100.000,- Kč.

DODATEK : Dne 1.3.2009 zahájili policisté z obvodního oddělení PČR Velké Heraltice úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Poškozování cizí věci“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že ve stodole, která se nachází za rodinným domem v obci Stěbořice, zacházel s otevřeným ohněm, přičemž došlo k požáru stodoly a k následnému poškození elektrické cirkulárky, drtiče větví, zahradní techniky, k úmrtí 8 slepic, ke shoření uskladněného dřeva, slámy a sena, čímž byla shora uvedenému poškozenému muži způsobena celková škoda ve výši 100.000,- Kč. Vyšetřovatel hasičů HZS Opava dodatečným šetřením stanovil jako příčinu požáru manipulaci s otevřeným ohněm ze strany neznámé osoby, a to v 1. podlaží stodoly, kde se nacházela uložená sláma a seno.

Sprejerství, poškození fasády rodinného domu v Hlučíně, části Darkovičky – neznámý pachatel

Dne 1.3.2009 policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín zahájili úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Poškozování cizí věci“, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že v době od 20:00 hod.dne 28.2.2009 do 10:00 hod. dne 1.3.2009 postříkal černým sprejem fasádu rodinného domu na ulici Pěkníkové v Hlučíně, části Darkovičky, kdy tímto namaloval kříž a dále pověsil na kliku bočních dveří garáže na provaze za krk přivázanou mrtvou kočku, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1954 z Ostravy způsobena škoda ve výši 6.000,- Kč. Případ je nadále v šetření ze strany hlučínských policistů, kteří žádají širokou veřejnost o spolupátrání po pachateli tohoto jednání, kdy jakoukoliv informaci, která by vedla k řádnému objasnění věci, přijmou, byť i anonymně, na bezplatné lince tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Řízení motorového vozidla řidičem s vysloveným zákazem řízení v Opavě

Dne 1.3.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů „Maření výkonu úředního rozhodnutí“ a „Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění“, a to muži ročníku narození 1978 z Opavy, neboť tento dne 1.3.2009 v době kolem 13:20 hod. řídil po ulici Mlýnské v Opavě osobní motorové vozidlo značky Opel Kadett Caravan, přestože mu byl rozsudkem okresního soudu v Opavě vysloven zákaz řízení motorových vozidel s dobou platnosti od června 2008 do listopadu 2011. Vykonával tedy činnost, která mu byla uvedeným státním orgánem zakázána a řídil motorové vozidlo, ačkoliv není v této chvíli držitelem příslušného řidičského oprávnění.

Zadržení osoby v celostátním pátrání

Dne 1.3.2009 v 15:00 hod. policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí při svém běžném výkonu služby kontrolovali v obci Vršovice řidiče osobního motorového vozidla, kdy provedenou lustrací bylo zjištěno, že se jedná o muže ročníku narození 1983 z Ostravy, po kterém je vyhlášeno celostátní pátrání a je na něj vydán příkaz k zatčení. Z tohoto důvodu byl pětadvacetiletý muž omezen na osobní svobodě, převezen služebním vozidlem na policejní služebnu v Hradci nad Moravicí a následně byl eskortován k soudci okresního soudu Opava k provedení procesních úkonů, po kterých byl v 16:50 hod. téhož dne propuštěn na svobodu.

Dopravní nehodovost

Dne 1.3.2009 došlo v okrese Opava k jedné nahlášené a šetřené dopravní nehodě s lehkým zraněním jedné osoby a s hmotnou škodou na majetku ve výši 230.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem