Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Tým Vítek zvítězil

Policista roku 2009: Pracovní tým „Vítek“ nejlepším týmem roku. 

Na severní Moravu putoval krásný pohár a pamětní listy. První místo v kategorii Tým roku u příležitosti vyhlášení Policisty roku 2009 totiž – nutno podotknout, že zaslouženě - obsadil pracovní tým „Vítek“.
 
Ocenění Policista roku 2009 proběhlo v 9 kategoriích, včetně kategorie Tým roku. A právě v ní měla severní Morava, r
policista roku 2009_tym roku vitek.JPG
espektive Krajské ředitelství policie Severomoravského kraje, své želízko v ohni. Jednalo se o pracovní tým „Vítek“ složený z policistů, kteří se podíleli na objasnění žhářského útoku na rodinu z Vítkova na Opavsku. Policisté jeli do Prahy s určitými ambicemi, ale zda se umístí na nejvyšších postech, netušili. Jejich několikaměsíční, opravdu mimořádně náročné prověřování a následně vyšetřování závažného trestného činu, jakým zmíněný žhářský útok bezesporu je, bylo náležitě oceněno. Tým dosáhl na nejvyšší stupínek.
 
Ocenění z rukou policejní prezidenta převzal za celý tým náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje pro službu kriminální policie a vyšetřování plk. Mgr. Dalimil Sypták (na fotografii vpravo). „Samozřejmě si ceny velmi vážím. Patří všem členům týmu a dalším policistům, kteří se podíleli na objasnění případu,“ svěřil se plk. Sypták.  Zdůraznil také významný podíl dalších osob. „Cena náleží bezpochyby i Mgr. Brigitě Bilíkové z Krajského státního zastupitelství Ostrava, která případ dozorovala, ale rovněž dalším lidem, kteří odvedli ve spolupráci s policií opravdu perfektní práci,“ konstatuje plk. Sypták. Paní Bilíková byla v sále přítomna. A jak situaci hodnotí krajský ředitel plk. Mgr. Tomáš Tuhý? „Ocenění jen podtrhuje fakt, že policisté na severní Moravě se věnují případům vždy na sto procent, a to bez ohledu na pracovní dobu a čas, který by mohli věnovat svým rodinám,“ řekl pan ředitel a dodal, že je samozřejmě více případů, které by si zasloužily vzhledem k vynikající práci policistů stejné ocenění i v dalším ročníku Policisty roku
 
Slavnostní vyhlášení prestižního ocenění Policista roku 2009 se uskutečnilo na začátku července v paláci Žofín v Praze. Ceny předávali tehdejší ministr vnitra Ing. Martin Pecina, MBA a policejní prezident genmjr. Mgr. Oldřich Martinů, hudební podtext zajišťovala Hudba Hradní stráže a Policie ČR.
 
  
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
15. 7. 2010
                                                                                     
                                              
 
 
 
 
 

 

vytisknout  e-mailem