Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Střet vozidla s chodcem

Havířov: Dopravní nehoda na křižovatce v centru města 

Včera, v sobotu 19. prosince, po šesté hodině odpoledne došlo v centru Havířova (okres Karviná) k dopravní nehodě, konkrétněji střetu vozidla s chodcem. Z dosud zjištěných skutečností vyplývá, že řidič (ročník 1974) jel s osobním vozidlem značky Kia po ulici Hlavní třída ve směru od vlakového nádraží k ulici Dlouhá třída. Na křižovatce s ulicí Dělnickou, která je řízena světelnou signalizací (semafory), došlo ke střetu s chodcem (ročník 1979), který šel pro přechodu pro chodce. Řidič měl projíždět křižovatkou tzv. na zelenou, chodec s největší pravděpodobností nerespektoval světelné signalizační zařízení a na přechod vešel ve chvíli, kdy zařízení signalizovala červené světlo.

Při střetu došlo ke zranění chodce, který byl předán zdravotníkům a transportován do nemocnice. U řidiče provedli policisté orientační dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní, přístroj vykázal hodnotu téměř tři promile alkoholu v dechu. Muž byl vzhledem k podnapilosti převezen na protialkoholní stanici.

Policisté provedli na místě nehody potřebnou dokumentaci, i nadále pokračují v ověřování a kompletaci informací k této dopravní nehodě. Řidič je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, míra zavinění a komplexní jednání obou účastníků je předmětem dalšího šetření a prověřování.

por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tisku, 20. prosince 2020

vytisknout  e-mailem