Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se

NOVOJIČÍNSKO-Kopřivnice bezpečnější 

Další preventivní bezpečnostní akci provedli kopřivničtí policisté v průběhu čtvrteční noci 30. ledna 2014. 

Tentokráte se zaměřili na kontrolu chatové oblasti a sklepy obytných domů.  Posíleni o policisty speciální pořádkové jednotky propátrávali chatové oblasti a sklepy obytných domů. V domech které neměly uzamčeny vstupní dveře, kontrolovali také nebytové prostory.
Samotné opatření policisté provádějí s ohledem na páchání majetkové kriminality, ke které v minulém období docházelo. Jedná se preventivně situační opatření policistů se snahou trestné činnosti předcházet.
 

Neodvedla daň
Z přečinu neodvedení daně, pojistného nebo sociálního zabezpečení je podezřelá 58letá jednatelka firmy z Nového Jičína.

Svým jednáním měla způsobit škodu přesahující milion korun. Neodvedením záloh na dani z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků sražených z mezd zaměstnanců firmy nesplnila svou zákonnou povinnost.
Policisté útvaru hospodářské kriminality nyní prověřují její protiprávní jednání, za které jí hrozí až 3 roky trestu odnětí svobody.

3 promile
S necelými 3 promile alkoholu ohrožoval opilý řidič ostatní účastníky silničního provozu.

S vozidlem Peugeot Boxer projížděl 27letý řidič nočními ulicemi města Kopřivnice. Policejní hlídka dohlížející nad bezpečností občanů si všimla jeho způsobu jízdy. Následnou kontrolou u něj zjistila požití alkoholu před jízdou. Opakovanou dechovou zkouškou mu naměřili téměř 3 promile alkoholu. Na místě mu zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu. Kopřivničtí policisté s podezřením ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky zahájili úkony zkráceného trestního řízení. Za své jednání tak může být řidič v horizontu několika dní projednán před soudem s vynesením trestu, zákazem činnosti, peněžitým trestem, ale také odnětím svobody až na jeden rok.

Tisková zpráva ze dne 31.1.2014


por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem