Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě - 16. 1. 2008

“Útočil na ženy”,“Utekl z benzinky”, “Silnici si spletl se závodní dráhou” 

Policejní komisař sdělil obvinění pro trestné činy loupeží a neoprávněného držení platební karty 20letému muži z Ostravy. V průběhu náročného prověřování závažných trestných činů ostravští kriminalisté provedli rekognice i “výslechy svědků” (podaná vysvětlení osob).
Muž měl dne 13.9.2008, kolem 05.30 hodin (za objektem škol), strhnout zezadu k zemi 48letou ženu a fyzicky na ni zaútočit. Oběť měl několikrát udeřit do hlavy i těla, z ramene jí strhnout tašku s mobilním telefonem, doklady a dalšími věcmi za víc než 2000 korun. Žena utrpěla zranění, pohmoždění žeber i hlavy. Doba léčení přesáhla 20 dnů.
K dalšímu ataku  pachatele pak došlo v Ostravě-Zábřehu, na Gerasimově ulici. Agresor kolem 06.00 hodiny téhož dne (13.9.2008), uhodil pěstí do zátylku a následně i do oka 24letou ženu. Po úderech žena upadla na zem, pachatel se jí snažil strhnout batoh. Poškozená se bránila, pachatel tak byl “neúspěšný”, z místa činu utekl bez “lupu”. Žena po útoku nebyla ošetřena lékařem.
Třetí mužovou obětí se měla dne 16.11.2008, kolem 03.00 hodiny, stát 25letá žena. Pachatel k ženě přistoupil nečekaně zezadu, uchopil ji rukou tak aby nemohla mluvit, druhou rukou se měl snažit ženu osahávat. Oběť se bránila, pachatel ji shodil na zem, ale měl upadnout na ženu. Při ataku se snažil ženě odcizit kabelku, zavěšenou na rameni. Žena se snažila kabelku pevně držet, muž byl však silnější. S kabelkou “zmizely” dva mobilní telefony, platební karta i další věci za 4050 korun.
Policejní komisař podal podnět ke vzetí obviněného do vazby. Viníkovi hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

vytisknout  e-mailem