Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Srážka s šesterákem

Bruntál - nehody a krádeže 

Vloupal se do restaurace, našel ho tam policejní pes York
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili bruntálští policisté v těchto dnech podezření z přečinu pokusu krádeže vloupáním 21letému mladíkovi. Svého protiprávního jednání se měl dopustit tím, že dne 31.7.2010 vnikl přes okno do restaurace v Moravskoslezském Kočově, kde měl mít v úmyslu odcizit zboží. Objekt začal prohledávat, když si všiml, že na místo přijela policejní hlídka. Před nimi se v restauraci schoval a tak byl přivolán policejní psovod se služebním psem Yorkem. Ten provedl prohledání celého objektu a mladého muže našel schovaného ve sklepě. Policisté ho tedy okamžitě zadrželi a při dechové zkoušce mu naměřili 1,78 promile. Byl eskortován na záchytnou stanici k vystřízlivění. 
 
Ze včelína odcizil vařič, sekyrku a plechy
Vrbenským policistům v pátek 10.9.2010 oznámil 75letý muž, že se mu v době od 27.8. do 3.9.2010 někdo vloupal do včelína, který má na louce mezi obcemi Vrbno pod Pradědem a Karlovice. Neznámý pachatel se dovnitř dostal tak, že poškodil a vyrazil dveře. Z budovy odcizil tři hliníkové krycí plechy, dvě sekyrky, dvouplotýnkový vařič i s 2 kg propanbutanovou láhví. Svým jednáním včelaři způsobil škodu ve výši 4 500 Kč. 
 
Jízdy po požití alkoholu
V průběhu víkendu policisté zjistili čtyři řidiče, kteří požili alkohol před jízdou. Jeden z nich (61 let) v Chomýži způsobil dopravní nehodu s golfem tím, že jel po nesprávné straně vozovky a vjel do protisměru, kde narazil do zaparkovaného vozidla Dacia.
Další řidiče kontrolovali policisté a jeden řídil vozidlo s hodnotou přes 0,7 promile v Krnově. Druhý v Bruntále měl přes 0,9 promile a třetí měl hodnotu dokonce přes 1,5 promile a policisté ho zastavili v Jindřichově.
 
Srazil šesteráka
jelen web.JPG
K nehodě se zvěří došlo v pátek 10.9.2010 ve 23,55 hodin mezi obcemi Nové Heřmínovy a Bruntál. 45letý cizinec jel s vozidlem Ford Mondeo a v bezprostřední blízkosti mu do jízdní dráhy vběhl jelen a došlo ke střetu. Zvíře na místě uhynulo a převzal si ho člen mysliveckého sdružení. Při nehodě se řidič zranil lehce. Požití alkoholu u cizince bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda na fordu činí 20 tisíc Kč. 
 
Nehoda motorkáře
Slunečné počasí láká motorkáře k projížďkám a výletům. V neděli 12.9.2010 takové počasí využil i 31letý muž z Karvinska, který vlastní motocykl Honda a projížděl i mezi Horním Benešovem a Miloticemi nad Opavou. Zde při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal smyk, který nezvládnul a vjel za pravý okraj komunikace. Zde spadnul i se svou 22letou spolujezdkyní do silničního příkopu. Při nehodě došlo ke zranění jak motorkáře, tak s ním jedoucí dívky, která byla letecky transportována do nemocnice v Ostravě. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí 30 tisíc Kč.
 
 
Vozidlo zlikvidoval
Krnovští policisté nyní řeší přestupek proti majetku. Případ v neděli 12.9.2010 oznámil 55letý muž, kterému měl v době od 31.7. do 12.9.2010 v Krnově na parkovišti na ulici Soukenická dosud neznámý pachatel zničit odstavené vozidlo Hyundai, které již bylo bez STK a emisí. Pachatel   rozbil všechna okna a světla. Postupně odcizil pravé přední i zadní dveře, sedadla, autorádio, kapotu motoru, všechna kola i přední a zadní registrační značku. Zbývající torzo celé zdevastoval. Způsobená škoda činí 1 500 Kč.  
 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
13.9.2010
 
 
 

vytisknout  e-mailem