Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Sprejer dopaden

Další sprejer skončil v rukou novojičínských policistů. 

Z trestného činu poškozování cizí věci je podezřelý osmnáctiletý mladík z Kopřivnice, který  v polovině dubna letošního roku, v několika případech, poškodil fasády domů ve Frenštátě pod Radhoštěm. Nejrůznějšími nápisy postříkal stěny fasád na ulici 6. května, Podříčí a Nádražní. Svým jednání mladík způsobil škodu, která byla poškozenou společnosti, organizaci a Městem Frenštát pod Radhoštěm vyčíslena na celkovou částku přes 43 tisíc korun. Ve zkráceném přípravném řízení mu bylo již sděleno podezření z trestného činu poškozování cizí věci, kdy mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Zákon hovoří. Odnětím svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem může být potrestán sprejer, který poškodí nějakou věc tím, že ji postříká,  pomaluje nebo popíše  barvou či jinou látkou. Kdyby svou činností  způsobil škodu velkého rozsahu, hrozilo by mu vězení v rozmezí od dvou do osmi let. Peněžitý trest nebo vězení v délce  šest měsíců až tři roky hrozí sprejerům, kteří by svou činností způsobili  značnou škodu, nebo kteří by pomalovali či postříkali nějakou věc opakovaně či jako členové organizované skupiny.
 


Stalo se ...


Policisté znají pachatele vloupání do novinového stánku

Téměř po roce se podařilo novojičínským policistům zjistit pachatele vloupání do novinového stánku ve Frenštátě pod Radhoštěm. K vloupání došlo v polovině srpna minulého roku na ulici Nádražní. Tehdy neznámý pachatel po vystříhání ochranného pletiva a rozbití skleněné výplně výdejního okýnka, vnikl do stánku a odcizil cigarety různých značek a drobné mince. Celková škoda tehdy přesáhla částku osmnáct tisíc korun. Na základě zajištěných a upotřebitelných stopa se podařilo ustanovit pachatele. Z trestného činu krádeže vloupáním je podezřelý šestadvacetiletý muž z Frýdeckomístecka. Trestní stíhání muže je vedeno na svobodě. V případě uznání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.


Motocykl řídil opilý

Ve středu 17. června v dopoledních hodinách kontrolovali novojičínští dopravní policisté řidiče motocyklu Simson na silnici v Novém Jičíně, místní části Žilina. Při kontrole vyšlo najevo, že dvaašedesátiletý motocyklista řídí pod vlivem návykové látky. Dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 2,41 promile alkoholu v dechu. Opakovanou dechovou zkouškou byla hodnota o třináct setin vyšší ( 2,54 ‰). Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a v současné době čelí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.


Z pivnice odnesl cigarety

Do pivnice v Závišicích se vloupal v noci na středu 17. června zatím neznámý pachatel. Po násilném vniknutí si pachatel z pivnice odcizil několik krabiček cigaret. Majitelem byla předběžně vyčíslena škoda přes třináct tisíc korun. Po pachateli pátrají policisté nejen z Obvodního oddělení policie v Kopřivnici, kterým byl případ oznámen.

vytisknout  e-mailem