Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Složili slib

MS kraj - Policejní nováčci slavnostně složili služební slib 

novacci_brezen_2016_II.JPGV pondělí 1. března slavnostně složilo služební slib dalších 21 nově přijatých policistů. Jedna žena a dvacet mužů dnešním dnem oficiálně vstoupili do služebního poměru a rozšířili tak řady policistů v Moravskoslezském kraji.

Do jejich zcela nového profesního života je přivítal ředitel Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Tomáš Kužel společně s plk. Mgr. Radímem Daňkem, náměstkem ředitele pro vnější službu a paní Šárkou Mokrošovou, vedoucí odboru personálního. Úvodního slova se ujal pan ředitel. Novým kolegům popřál úspěchy v náročném povolání. Zdůraznil, že policejní službu je nutné chápat jako poslání. Zároveň je upozornili, že vystupují z „anonymity davu“ a každým svým činem, nejen ve službě, ale také v soukromí, budou reprezentovat bezpečnostní sbor. Pan náměstek jim mimo jiné sdělil, aby k občanům, kteří potřebují pomoc, přistupovali s vlídností a k těm, kteří porušují zákon, s přísností. Vedoucí personálního odboru všem popřála, aby se jim nová profese stala také koníčkem. Poté všichni noví policisté sborově, téměř jedním hlasem, složili služební slib.

Nováčci-březen-16.JPGV příštích dnech policejní „nováčky“ čeká absolvování základní odborné přípravy a pak výkon služby na základních útvarech policie v celém Moravskoslezském kraji. Největšího posílení se dočká Městské ředitelství policie Ostrava, kam z celkového počtu nastoupí osm policistů, všichni na obvodní oddělní. Čtyři policisté směřují k územnímu odboru Frýdek-Místek, jedna žena a dva muži posílí řady na územním odboru Opava, další tři muži budou působit v rámci územního odboru Karviná a dva na územním odboru Bruntál. K vnější službě krajského ředitelství nastoupí jeden muž. Věkové rozpětí nově přijatých policistů se pohybuje od 20 do 37 let.

Prosazovat zákonnost, chránit práva a svobody osob a proti nezákonnému jednání působit také preventivně, to je jen stručný výčet toho, co se očekává od nově přijatých policistů. To vše klade vysoké nároky na fyzickou a psychickou odolnost a na nutnost neustále prohlubovat své znalosti a odbornou kvalifikaci. Stejné nároky budou kladeny také na ty, kteří by měli zájem rozšířit řady moravskoslezských policistů.

Vybíráme nové policisty

Pokud se chcete stát policistou, stačí kontaktovat personální pracoviště a doručit písemnou žádost o přijetí do služebního poměru. Musíte splňovat také další podmínky, mezi které patří např. dosažené střední vzdělání s maturitní zkouškou (případně vyšší), občanství České republiky, bezúhonnost a další. Nebudeme zastírat, že jako uchazeči budete muset projít náročným výběrovým řízením. Předpokladem je totiž nejen perfektní zdravotní stav, ale také skvělá fyzická kondice, která se prověřuje náročným fyzickým testem a také osobnostní způsobilost. Právě psychotesty vyřadí více než polovinu uchazečů a zopakovat je můžete až po uplynutí dvou let.

Podmínky pro přijetí do služebního poměru:

  • písemná žádost doručená na personální pracoviště
  • občanství České republiky
  • věk nad 18 let
  • bezúhonnost
  • minimálně střední vzdělání s maturitní zkouškou
  • fyzická, zdravotní a osobnostní způsobilost k výkonu služby
  • není členem politické strany nebo politického hnutí
  • nevykonává živnostenskou nebo jinou výdělečnou činnost a není členem řídících nebo kontrolních orgánů právnických osob, které vykonávají podnikatelskou činnost

 

Kontakt na personální pracoviště:

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje

Ulice 30. dubna 24, 728 99 Ostrava, telefon: 974 722 409

e-mail: krpt.op.vyber@pcr.cz

Více naleznete na internetových stránkách: http://www.policie.cz/clanek/moznosti-uplatneni-v-policii-ceske-republiky.aspx.

por. Mgr. Daniela Vlčková

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje

1. 3. 2016

 

vytisknout  e-mailem