Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Skončil v potoce

ÚO Bruntál - odnesl si 32 obrazů a různé starožitnosti a další zprávy  

Narazil do svodidel a pak sjel do potoka
skončil v potoce web.JPG
V neděli 18.12.2010 ve 21,00 hodin v Zátoru jel 38letý muž s vozidlem Fiat a při průjezdu mírně levotočivou zatáčkou vyjel částečně vpravo mimo silnici a bočně narazil do kovových svodidel. Pak pokračoval v jízdě po půl kilometru projížděl další levotočivou zatáčku a nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace. Na zasněženém a kluzkém povrchu silnice dostal smyk, který nezvládl. Vyjel opět mimo vozovku a narazil do kovových svodidel a sjel do koryta potoka, kde se převrátil na střechu. Řidič z místa nehody odešel, neoznámil ji, ale i tak byl po krátké chvíli zjištěn krnovskými policisty, kterým se k řízení a nehodě doznal.   Při dechových zkouškách mu bylo naměřeno 1,63 promile a byl mu zadržen řidičský průkaz. Na vozidle vznikla škoda asi ve výši 105 tisíc. Svodidla poškozena nebyla. Při nehodě nedošlo k žádnému zranění. Na místě zasahovali krnovští a bruntálští hasiči, kteří vyprostili vozidlo z koryta. Řidič je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Další muž vykázán z obydlí na deset dní
Osmnáctý případ domácího násilí v okrese Bruntál řešili tentokrát policisté přímo v Bruntále.
Zde měl 47letý muž fyzicky napadat svou manželku. Udeřil jí dlaní i pěstí do obličeje. Celého incidentu byly přítomny i jejich děti. Manželce způsobil lehké zranění. Muže po vyhodnocení všech skutečností policisté vykázali na deset dní z obydlí.
 
Kontrola požívání alkoholu mládeží
Na Bruntálsku a Krnovsku proběhla ze soboty 18. na neděli 19.12.2010 preventivně bezpečností akce, která byla zaměřena na ochranu před požívání alkoholických nápojů a jiných omamných a psychotropních látek nezletilými a mladistvými osobami. V rámci akce jsme také pátrali po hledaných osobách a věcech a kontrolovali dodržování veřejného pořádku a bezpečnosti silničního provozu. Policisté zkontrolovali tři desítky restaurací, barů a heren a padesát osob. V jednom případě na Bruntálsku zjistili požití alkoholu u mladistvé osoby, která nadýchala 0,16 promile a na Krnovsku jeden dopravní přestupek.
 
Z vozidla odnesl pilu
V době od 18. do 19.12.2010 v Bruntále na ulici U Stadionu zaparkoval majitel vozidlo Mercedes Benz a dosud neznámý pachatel mu do něj vnikl. Z nákladového prostoru odcizil pokosovou pilu zn. Metabo v hodnotě 5 tisíc Kč.  
 
Do chaty vnikl přes okno
Vloupání do rekreačního objektu v Lomnici-Tylově šetří nyní rýmařovští policisté. Dosud neznámý pachatel rozbil v době od 17. do 18.12.2010 sklo u přízemního okna a vnikl dovnitř. Zde vytvořil ve dveřích díru, kterou prolezl do skladu a odcizil několik sad gola klíčů, vrtačku, pilu, 6 balíků dlažby, dalekohled, kanystr s benzínem, 6 konzerv pro psa a další věci v hodnotě kolem 6 500 Kč. Poškozením způsobil škodu ve výši 5 tisíc Kč.
 
Před obchodem vytratila peněženku
Vánoční shon a nákupy mají zřejmě za následek dvě obdobné události, která se staly dne 18.12.2010 ve Vrbně pod Pradědem a Krnově.
Dvě poškozené ženy (ve Vrbně ve věku 47 let a v Krnově ve věku 62 let) nakupovaly v obchodních domech a po příchodu domů zjistily, že někde vytratily peněženky. V jednom případě v ní měla majitelka hotovost ve výši 7 tisíc Kč a různé doklady a v druhém hotovost 2 400 Kč a platební karty s doklady. 
 
V restauraci přišel o mobil
V pátek 17.12.2010 v nočních hodinách v Bruntále v restauraci na ulici Dukelská využil dosud neznámý pachatel nepřítomnosti 22letého muže a z volně odložené bundy mu odcizil mobilní telefon Nokia 6710 s datovou kartou v hodnotě přes 6 500 Kč.
 
Svěřil řízení svého auta podnapilému známému
Z pomoci k přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky bylo v těchto dnech sděleno podezření 34letému muži. Ten měl vědomě svěřit své vozidlo Volkswagen Passat dne 21.11.2010 k řízení 29letému muži, se kterým popíjel alkoholické nápoje a věděl tedy, že je pod vlivem alkoholu. Sedl s ním do auta a v Bruntále na ulici Okružní byli kontrolováni policejní hlídkou, která řidiči naměřila 1,49 a následně 1,34 promile. 
 
Z chalupy odcizil 32 obrazů a další starožitnosti
Škodu necelých 100 tisíc způsobil neznámý pachatel majitelům chalupy v Miloticích nad Opavou. V době od 4. do 17.12.2010 vnikl násilně po rozbití vstupních dveří do objektu. Zde odcizil celkem 32 obrazů (s motivem krajinek a postav), různé starožitnosti (svícny, kříž, dřevěná měřidla, 100 let staré dřevěné housle, džbánky) a i kroniku s podpisy různých herců. Předběžná škoda se odhaduje kolem 95 tisíc Kč. 
 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
20.12.2010
 
 

vytisknout  e-mailem