Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Série vloupání do chatek objasněna

Bruntál - policisté zjistili pachatele, který se vloupal během čtyř dnů do tří chatek a jednoho domku - skončil ve vazbě 

 Narazil do stromu - čtyři zranění
K havárii osobního vozidla došlo včera 9.9.2010 krátce po 22 hodině v obci Bílčice - Majůvka. 33letý muž řídil vozidlo Honda a při průjezdu pravotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a vyjel za levý okraj vozovky. V silničním příkopu dostal smyk, který nezvládl a levou přední částí automobilu narazil do kmene stromu. Následkem nehody došlo k těžkému zranění řidiče, který byl letecky transportován do nemocnice v Ostravě. Jeho 44letý spolujedoucí utrpěl také těžké zranění, další dva spolujedoucí (22 a 23 let) byli zraněni lehce. Způsobená škoda činí 70 tisíc Kč. Ke zjištění případného ovlivnění alkoholem byla odebrána řidiči krev v nemocnici. Šetří SKPV Bruntál.
 
Pod vlivem alkoholu napadal družku, skončil na záchytce
Přestupek proti občanskému soužití řešili bruntálští policisté ve středu 8.9.2010 ve večerních hodinách ve Václavově. 38letý muž v bytě po vzájemném požití alkoholu napadal slovně a fyzicky svou o osm let mladší družku. Udeřil jí dlaní přes obličej. I před přivolanými policisty ve svém protiprávním jednání pokračoval a nedbal ani zákonných výzev, tak byl zajištěn. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 2,62 promile alkoholu. Choval se stále agresivně a tak byl následně eskortován na záchytnou stanici k vystřízlivění. U poškozené policisté provedli také dechovou zkoušku a naměřili jí 1,96 promile.
 
Při řízení manipuloval se skenerem a havaroval
Dne 9.9.2010 v 5.15 hodin mezi obcemi Lomnice a Valšov jel 28letý muž s nákladním vozidlem Iveco. Při jízdě levotočivou zatáčkou se plně nevěnoval řízení, manipuloval se skenerem a následkem toho vjel za pravý okraj vozovky. Zde narazil do sloupu elektrického vedení. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 150 tisíc na automobilu a 500 Kč na sloupu. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem.
 
Přespával tam, kde se dalo
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili v těchto dnech vrbenští policisté podezření 54letému muži z přečinu porušování domovní svobody. Svého protiprávního jednání se podezřelý měl dopustit ve čtyřech případech tím, že na Vrbensku na pozemku své bývalé partnerky v době od ledna do července letošního roku užil bez jejího souhlasu k přespání různé objekty a to dřevěný hospodářský přístavek, fóliovník i garáž.
 
Další odcizená telata a i jehňata
Při sčítání dobytka, který v letních měsících pobývá volně na pastvinách, majitelé či ošetřovatelé zjišťují, že jim některá zvířata byla odcizena. Další případy nahlásili pracovníci zemědělské firmy policistům v těchto dnech.
V pastevním areálu v lokalitě Býkova v době o od 1.8. do 8.9.2010 odcizil dosud neznámý pachatel dvě telata , která byla ve stáří kolem pěti měsíců a vážila 180 kg. Způsobená škoda činí 25 tisíc Kč.
Odcizení čtyř jehňat šetří i policisté v Heřmanovicích, když je dosud neznámý pachatel vzal z ohrady v době od 27.8. do 8.9.2010. Způsobená škoda činí 4 tisíce. 
 
Série vloupání do chatek - pachatel zjištěn
Krnovští policisté ve spolupráci s kriminalisty zjistili pachatele, který násilně vnikal do zahradních chatek na Krnovsku. Ve středu 8.9.2010 podezřelého muže zadrželi a dalším šetřením mu prokázali, že měl vniknout do tří chat (v jedné byl dokonce dvakrát) a jednoho domu. Ke svému jednání se 32letý muž doznal. Následně policejní komisař SKPV zahájil jeho trestní stíhání pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody. Toho se měl dopustit tím, že v průběhu čtyř dnů, tedy od 5. do 8.9.2010, v Krnově v zahrádkářské kolonii Ostrov násilně vnikl do tří chatek a jednoho domu. Zde měl odcizit sekačky, mobilní telefon, sušenky, kanystr s benzínem a měděný svod. V jednom případě byl v jedné z chatek dokonce dvakrát -poprvé odcizil travní sekačku bez sběrného koše a podruhé do chaty vnikl právě pro sběrný koš, který však při útěku z místa činu zahodil. Koš nalezl policejní pes Matt, který vypracoval stopu od napadeného objektu v délce 800 metrů. Odcizené věci pachatel prodával a peníze použil pro svou potřebu. Jedna se o recidivistu, který již byl v minulosti několikrát soudně trestán. Nyní je jeho stíhání vedeno vazebně.
                        
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
10.9.2010

vytisknout  e-mailem