Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Road Safety Week

Frýdek-Místek – dnes od ranních hodin probíhala na ulici Ostravské dopravně preventivní akce zaměřená na chodce i cyklisty.  

Foto: PČR/Road Safety Week - F-M ul. OstravskáFoto: PČR/Road Safety Week - F-M ul. Ostravská
           Frýdeckomístečtí dopravní policisté společně s pracovníkem  krajského preventivně informačního oddělení vyrazili dnes v 07:00 hodin k nejvíce frekventovaným přechodům na ulici Ostravské. Probíhalo zde totiž opatření v rámci celorepublikové akce nazvané „Road Safety Week“. Tato lokalita byla vytipována společně s Besipem, který je také partnerem tohoto projektu. V těchto místech totiž dochází k vážným dopravním nehodám právě s chodci. Na přechodech byly osloveny hlavně děti, ale i další občané všech věkových skupin. Policisté dotázaným chodcům znovu zopakovali pravidla správného a bezpečného přecházení silnice. Osloveni byli taktéž cyklisté, kteří byli upozorněni zejména na vhodnost používání reflexních prvků a osvětlení, které výrazně snižují rizika kolize z důvodu špatné viditelnosti. Nakonec bylo všem cyklistům, kteří se pohybují v provozu a rychlejší jízdou, doporučeno, aby používali přilbu.                             
         Touto a dalšími preventivními aktivitami zaměřenými na širokou veřejnost se Policie České republiky snaží snížit počet dopravních nehod na minimum a zvýšit bezpečnost na našich silnicích a přechodech pro chodce.
 
nprap. Mgr. Vlastimil Starzyk                                                                                                                                  
9. května 2013
Odkazy do noveho okna

Road Safety Week F-M

Road Safety Week F-M 

Detailní náhled

Road Safety Week F-M

Road Safety Week F-M 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem