Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Povedení bratři

ÚO Bruntál - brali hlavně barevné kovy, ale nepohrdli ani počítečem či rádiem..způsobili škodu kolem půl miliónu 

Brali hlavně barevný kov, ale nepohrdli ani počítačem či autorádiem
odcizené věci web.JPG
pc v autě web.JPG
Nad povedenou rodinnou skupinkou pachatelů, kteří na Bruntálsku svým protiprávním jednáním způsobili škodu kolem 500 tisíc Kč, spadla klec. Bruntálští kriminalisté spolu s pořádkovými policisty intenzivním šetřením zjistili, kdo spáchal sérii pěti případů krádeží, kdy pachatelé hlavně zcizovali barevné kovy či předměty z barevných kovů, které následně odevzdávali do sběrny druhotných surovin. V těchto dnech na základě důkazů a souhlasu státního zástupce zadrželi skupinu tří pachatelů, bratrů, ve věku od 35 do 25 let, kdy dva z nich již mají za sebou i trestní minulost a jsou v podmínce.  
Policejní komisař SKPV Bruntál následně všem sdělil obvinění pro přečiny krádeže a poškozování cizí věci a hrozí jim trest odnětí svobody až do výše pěti let. Svého trestního jednání se měli dopustit v pěti případech v době od ledna do října letošního roku.
Všichni tři měli v lednu a v druhém případě v březnu násilně vniknout ve Starém Městě do objektu budovy, kde se nachází sklad druhotných surovin. Zde měli odcizit měděný a mosazný odpad v hodnotě kolem 208 tisíc Kč. Poškozením zařízení vznikla škoda 18 tisíc Kč.
Další dva případy krádeže byly ve Světlé Hoře v místní firmě, kde v minulosti jeden z nich pracoval a tedy objekt znal. Za provozu zde měli v červnu odcizit měděnou kruhovou cívku k chlazení a magnetování lisování o váze 150 kg a hodnotě 65 tisíc Kč. Do stejné firmy se všichni tři vrátili ještě v srpnu a vzali další cívku o váze 200 kg a v předběžné hodnotě 150 tisíc Kč.
K poslednímu případu došlo na konci října v Bruntále na ulici Ruská. Dva z pachatelů násilně vnikli do budovy autoservisu. Prohledali ji a odcizili počítačovou sestavu, tři autorádia, sadu nářadí, klíčů a řetězy na motorovou pilu. Zde svým jednáním způsobili škodu ve výši 65 tisíc Kč.
Odcizené věci prodávali ve sběrně druhotných surovin, kdy peníze si rozdělili a použili pro svou potřebu. Policisté ve spolupráci s bruntálskými městskými strážníky zajistili věci z posledního vloupání, které byly uloženy v zaparkovaném vozidle obviněných.
Dva z pachatelů, recidivisté, jsou stíháni vazebně, třetí je stíhán na svobodě.
 
Policisté už ví, kdo ukradl kamery
Krnovští policisté spolu s místními kriminalisty objasnili krádež kamer z budovy Úřadu práce v Krnově, které se měl dopustit 32letý místní muž. V době od 18.9. do 3.10.2010 na ulici Šmeralova měl vylézt po hromosvodu do výšky 3,5 metru a ze stěn měl vytrhnut tři venkovní barevné kamery. V pondělí 8.11.2010 mu policisté sdělili podezření z přečinu krádeže. Muž se k činu doznal a policistům uvedl, že kamery prodal za částku 900 Kč neznámé osobě. Peníze použil pro svou potřebu. Způsobená škoda činí 27 tisíc Kč.
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
9.11.2010
 

vytisknout  e-mailem