Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté žádají o pomoc

Brutální loupež ve Vítkovicích; dopravní nehoda - křižovatka Čujkovova x Výškovická  

Policisté z 1. oddělení obecné kriminality žádají občany o pomoc při vyšetřování trestného činu loupeže.
Toho se dopustili dva muži – otec a syn (1958, 1986) a žena (1955) dne 28. 2. 2009 v 0.10 hodin, v Ostravě Vítkovicích na ulici Ruské, na tramvajové zastávce “Ředitelství Vítkovic”. Všichni tři společně napadli muže (1980). Jeden z obviněných jej udeřil zezadu do hlavy, načež poškozený upadl na dalšího z obviněných, kterého přitom povalil. Následně, když poškozený ležel na zemi, byl dále napadán ranami pěstmi do obličeje. Poté jej muži chytli každý za jednu ruku a žena jej kopala opakovaně do obličeje a hlavy. Muži přitom poškozeného bili pěstmi do obličeje, posléze inkasoval další kopy do tváře, hlavy a zad. Když zůstal ležet na chodníku, tak mu pachatelé z kapsy v bundě odcizili peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. Peněženku poté našel pohozenou opodál, avšak chyběla v ní tisícikorunová bankovka.
Poškozený, mimo finanční ztrátu utrpěl i rozsáhlá zranění. Frakturu nosu, hematomy na hlavě, v obličeji i na dalších částech těla.
Před samotným brutálním útokem cestovali všichni trmvají č. 2, mezi zastávkami “Náměstí Míru” a “Ředitelství Vítkovic”. Hned za tramvají č. 2 následovala tramvaj č. 19. Obě směřovaly do Výškovic. 


Prosíme občany o součinnost při vyšetřování tohoto skutku. Žádáme případné svědky (cestující), kteří se v inkriminovanou dobu nacházeli v blízkosti zastávky a útok zaregistrovali, aby podali bližší informace por. Bc. Špaltovi z 1. oddělení obecné kriminality na tel. č. 974 726 814.

K dopravní nehodě došlo dne 24. 2. 2009 v 7. 45 hodin na křižovatce ulic Výškovické a Čujkovově v Ostravě Zábřehu.
Na této křižovatce, která je řízena světelným signalizačním zařízením došlo ke střetu mezi nákladním vozidlem Ford Transit žluté barvy a tramvají MHD linky č. 6, která jela směrem od ulice Rudné do Výškovic.
Policisté žádají občany, kteří by mohli k dopravní nehodě podat jakékoliv informace  a pomohli by tak objasnit skutečnosti vedoucí k objasnění skutkového stavu věci, aby tyto skutečnosti sdělili telefonicky či osobně na kterékoliv oddělení Policie ČR, či na tel. č. 974 725 575 prap. Homolovi nebo na linku 158.


vytisknout  e-mailem