Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté ve školách

Nový Jičín - Policisté besedují na školách, ale tím to nekončí. 


Již několik let navštěvují novojičínští policisté nejen základní školy, ale také mateřské školky a střední školy na Novojičínsku v rámci prevence kriminality a besedují s dětmi, žáky a studenty na různá témata. Každý rok novojičínští policisté zaznamenávají zvýšený počet žádostí o tyto besedy a přednášky .


Novojičínští policisté ve složení nadpraporčík Zbyněk Tomšík a podpraporčík. Mgr. Tomáš  Zbranek navštívili v pátek  21. května také dětí na Základní  škole Alšova v Kopřivnici. V průběhu dopoledne si s dětmi třetích a čtvrtých tříd povídali na dopravní téma chodec a cyklista. Například děti upozorňovali jak se bezpečně chovat na silnici, jak správně přecházet přes vozovku a přechod pro chodce, jakých nejčastějších chyb se lidé  na silnici dopouštějí a podobně. Rovněž s dětmi probírali jak správně  jezdit na  jízdním kole a co všechno na jízdním kole musí  být. Na konec každé hodiny si děti z besedy odnášely také drobné dárky s dopravní tématikou a  cenné  rady a informace od policistů.

fotogalérie zde:   foto1    foto2    foto3    foto4    foto5


Do konce školního roku 2009/2010 uskuteční novojičínské policisté ještě několik desítek naplánovaných besed, přednášek a dynamických ukázek nejen pro děti, ale také pro dospělé diváky a posluchače. Rovněž o letních prázdninách čeká policisty návštěvy letních táborů a akcí, při kterých budou prezentovat policii jako službu veřejnosti.
 

vytisknout  e-mailem