Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté v akci

Ms kraj: Fanoušci míří do Brna. Moravskoslezští policisté zajišťují klid na nádražích a ve vlacích. 

Informace k 14.40 hodin:

Vlakem, který vyjel v 12.30 hodin z ostravského hlavního nádraží, jede  více než 90 příznivců ostravského fotbalového klubu (v Ostravě nastoupilo kolem 80 osob, další fanoušci přistoupili v následných stanicích). Policisté dosud nezaznamenali žádné protiprávní jednání, nicméně asistovali revizorům Českých drah. Revizoři totiž zjistili 2 osoby, které jely bez platné jízdenky. Jedna osoba byla z přepravy vyloučena, u druhé byla vypsána hlášenka.

Vlaky, které jely před tímto spojem směrem na Brno, vyrazilo dle odhadů 15 fanoušků.

Z téměř 30 fanoušků, kteří jedou vlakem R 838 (vyjel z Ostravy-Svinova v 13.52 hodin), neměl 1 cestující platnou jízdenku. Bude vyloučen z přepravy.

 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
22. 11. 2010

--------------------------------------------------------    původní zpráva ---------------------------------

 

Dnes proběhne v Brně fotbalové utkání 1. Gambrinus ligy mezi mužstvy 1. FC Brno a.s. a FC Baník Ostrava. Moravskoslezští policisté budou fanoušky, kteří do Brna pojedou vlakem, doprovázet.

Na veřejný pořádek a klid v prostorách železničních stanic a v průběhu přepravy v samotných vlacích budou dohlížet – v rámci bezpečnostního opatření - desítky policistů. Někteří policisté pojedou již ze železniční stanice Bohumín, další budou přistupovat ve stanicích Ostrava-Hlavní nádraží a Ostrava-Svinov. Moravskoslezští policisté budou samozřejmě spolupracovat s kolegy z krajských ředitelství, kterých se přeprava fanoušků týká (jedná se především o Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje).
 
Cesta do Brna
Hlavní část ostravských fanoušků pojede s největší pravděpodobností vlakem R 738, který vyjíždí z Bohumína v 12.30 hodin, z ostravského hlavního nádraží v 12.38 hodin a ze Svinova o devět minut později. Příjezd na brněnské nádraží Slatina je podle jízdního řádu v 14.45 hodin.
Podle dohody bude vlak posílen o 6 vozů.  Policisté budou dohlížet na to, aby do vozů určených pro fotbalové fanoušky nenastupovali ostatní cestující. Samozřejmostí je spolupráce s vlakovou četou.
 Fanoušci mohou pro cestu do Brna využít také vlak, který vyjíždí z ostravského hlavního nádraží v 10.38 hodin (vlak bude posílen o 2 vozy), nebo vlak vyjíždějící z Ostravy v 13.43 hodin.
 
Návrat fanoušků Baníku do Ostravy
 Co se týká návratu fanoušků po ukončení fotbalového utkání, vlak R 747 bude posílen o 8 vozů. Vlak vyjíždí podle jízdního řádu z Brna Slatiny v 21.16 hodin, nicméně je předpoklad, že odjede s určitým zpožděním (vzhledem k nástupu fanoušků). Do Ostravy-Svinova by měl vlak dle jízdního řádu dojet v 23.17 hodin. Spoj bude pokračovat na ostravské hlavní nádraží a do Bohumína.
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
22. 11. 2010
 
                                              
 
 
 

vytisknout  e-mailem